Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nada Murganić:

'Rodiljne i roditeljske potpore povećat će se na 2660 i 4000 kuna'

Nada Murganić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
04.02.2017.
u 16:41

Po njezinim riječima, u državnom su proračunu predviđena i sredstva namijenjena za povećanje tih naknada koje su, kako je istaknula, jedna od prvih demografskih mjera aktualne vlade i tim mjerama se želi promovirati demografska revitalizacija Hrvatske.

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić najavila je da će u prvom tromjesečju ove godine u saborsku proceduru ući izmjene i dopune zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama, a kojim će se one povećati radi demografske revitalizacije Hrvatske.

"Zakon o izmjenama i dopunama rodiljnih i roditeljskih naknada ući će u prvom tromjesečju u saborsku proceduru a kasnije će biti povećanje iznosa tih nakanda", rekla je ministrica Murganić novinarima u Splitu gdje je nazočila  izbornoj skupštini Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski"Splitsko-dalmatinske županije.

Po njezinim riječima, u državnom su proračunu predviđena i sredstva namijenjena za povećanje tih naknada koje su, kako je istaknula, jedna od prvih demografskih mjera aktualne vlade i tim mjerama se želi promovirati demografska revitalizacija Hrvatske.

"Za rodiljne i roditeljske naknade majki koje su nezaposlene iznos koji od 1.666 kuna će se s ovim izmjenama zakona povećati na 2.660 kuna. Za zaposlene majke rodiljne naknade u prvih šest mjeseci bit će prema prosjeku njihovih plaća, a roditeljske u drugih šest mjeseci sa sadašnjih 2.660 kuna povećat ćemo na 4.000 kuna", kazala je Murganić.

>>'Nismo odustali od 1000 eura za novorođeno dijete'

Komentara 6

DU
Deleted user
19:00 04.02.2017.

alo,smijem li ja išta napisati?

Avatar 123456
123456
21:56 04.02.2017.

Če cigo da kupi mercedes - hahahahahaha!!!

AN
Antonijeee
20:42 04.02.2017.

Živio Hdz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije