Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Demo o ministru branitelja:

'Podržat ću isključivo Brkića, ne bih bio dobar čovjek kad bih pogazio svoju riječ'

miodrag demo
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
11.03.2016.
u 19:50

"On je operativno sposoban da to vodi"

Zastupnik stranke Bandić Milan 365 i predsjednik saborskog Odbora za branitelje Miodrag Demo za Dnevnik televizije N1 rekao je da je on posljednji Mohikanac koji se brine o braniteljima koji još nemaju svog ministra pa se postavlja pitanje tko je zastupao njihove interese prilikom donošenja proračuna.

– Nitko, na to upozoravam već četiri tjedna, da svi ministri donose proračun, a ministra branitelja nema. Za to su kriva prva tri čovjeka, premijer i njegov prvi i drugi zamjenik. Ništa nismo dobili, dobili smo proračun koji je radila bivša vlast – rekao je Demo. Dodao je da je analiziranjem proračuna zaključio da je na braniteljima napravljena ušteda od 34 milijuna kuna te da bi se to dogodilo, mora se mijenjati zakon o pravima hrvatskih branitelja što on neće dozvoliti.

– Neću dići ruku ako se budu dirale invalidnine hrvatskih branitelja. Javno sam rekao i zastupao da ministar branitelja treba biti imenovan. Na sjednici Odbora će se sve raščlaniti i donijeti odluka.

Proračun neće imati njihovu podršku budu li se dirala prava branitelja.

Smatra i da je devet kandidata za ministra branitelja neozbiljna situacija.

– Sve je postalo jako neozbiljno, je li to slučajno ili namjerno, ne znam – dodao je.

Podržava Milijana Brkića.

– On je operativno sposoban da to vodi. Napravili smo standard hrvatskih branitelja u Zagrebu, branitelji u Zagrebu nemaju problema. Podržat ću isključivo Brkića, ne bih bio dobar čovjek kad bih pogazio svoju riječ.

Kaže i da nije dobro da ulica bira ministre, a na pitanje koliko je vlast stabilna, rekao je:

– Pokazuje se njihovo neiskustvo na političkoj sceni, velika je razlika voditi sustave od vođenja gradova i malih sredina. Treba im se dati vremena da se prilagode. Mora postojati čvrsti sporazum sve tri opcije, a one su Most, Domoljubna koalicija i stranka Milana Bandića. Kad Orešković, prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko i drugi zamjenik Božo Petrov, kao tri prva čovjeka Vlade iskristaliziraju svoje odnose, to će biti jako dobro.

>> Ozbiljno shvatili Oreškovićev poziv: Još dva kandidata za ministra branitelja

Komentara 24

DU
Deleted user
20:01 11.03.2016.

Brkić ej najbolji čovjek koji može reprezntirati svoje kolege branitelje,svi oni koji nisu brantelji nemju pravo glasa!

SU
suncesmokvemaslina
20:04 11.03.2016.

lijepo i pošteno od vas.

PI
pixiee
20:16 11.03.2016.

Naravno da Brkić treba biti ministar branitelja, ne znam nikoga drugoga tko bi bolje obnašao tu funkciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije