Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od danas

U prodaji narukvica s likom Majke Terezije i knjižica s molitvama

Majka Tereza
31.08.2016.
u 13:04

Večernji list i zadruga Mostovi spasa žele prenijeti poruku ljubavi i predanosti popularne blaženice uoči njezine kanonizacije; Narukvice s likom Majke Terezije napravili su mladići i djevojke iz zadruge Mostovi spasa

Papa Franjo proglasit će ove nedjelje u Rimu svetom blaženu Majku Tereziju, a tim je povodom Večernji list u suradnji sa zadrugom “Pontes Salutis – Mostovi spasa” ponudio narukvicu s likom Majke Tereze i prigodnom knjižicom sa životopisom svetice i njezinim molitvama, koji će se od danas moći kupiti za 19,90 kuna.

Čovjek je sebičan. Voli ga!

– Budući da je Majka Tereza zbog svoje ljubavi, predanosti, skromnosti i humanitarnog rada među najomiljenijim osobama današnjeg vremena, željeli smo je na ovaj način približiti svakom čovjeku. Dovoljno je, naime, pogledati njezin blagi lik na našoj narukvici i svakoga će prožeti toplina i radost. Želimo da ljudi budu poput nje, da se nesebično daju drugima i da se ta poruka prenosi svima u današnje vrijeme, kada je tako mnogo otuđenosti i egoizma – kaže Dario Tepeš, voditelj zadruge „Pontes Salutis – Mostovi spasa“, koja je nastala u okrilju Zajednice Cenacolo i pomaže bivšim ovisnicima u resocijalizaciji, povratku u društvo, i to upravo radom. – Najvažnije je raditi svojim rukama i zaraditi za život. Tako je činila i Majka Tereza, a tako radimo i mi danas. Ove narukvice s njezinim likom napravili su naši mladići i djevojke svojim rukama, s golemom ljubavlju – kaže Tepeš.

U popratnoj knjižici nalazi se i jedna od najpopularnijih molitvi sv. Majke Tereze, ona sa zida u Shishu Bhavanu, domu za djecu u Calcutti, koji je osnovala Majka Terezija i koja najbolje oslikava cijeli njezin život. Čovjek je nerazuman, nelogičan, sebičan. Nije važno, voli ga! Ako činiš dobro, pripisat će to tvojim sebičnim ciljevima. Nije važno, čini dobro! Ako ostvaruješ svoje ciljeve, naći ćeš lažne prijatelje i iskrene neprijatelje. Nije važno, ostvaruj svoje ciljeve! Dobro koje činiš, sutra će biti zaboravljeno. Nije važno, čini dobro! Poštenje i iskrenost učinit će te ranjivim. Nije važno, budi iskren i pošten! Ono što si godinama stvarao u času bi moglo razrušeno biti. Nije važno, stvaraj! Ako pomažeš ljudima, možeš loše proći. Nije važno, pomaži im! Daješ svijetu najbolje od sebe, a on će ti uzvratiti udarcima. Nije važno, daj najbolje od sebe – poručila je Majka Terezija, koja je rekla i da, kad ti pristupi neki siromah, primi ga sa smiješkom.

Svetost nije luksuz rijetkih

Ovo je najveća milost što ti Bog pruža: da ga možeš primiti sa smiješkom. Neka se uvijek sretnemo sa smiješkom, jer smiješak je početak ljubavi. Osmijeh rađa osmijeh, baš kao što ljubav rađa ljubav – riječi su Majke Terezije, kao i one da nije važno koliko radiš, već je važno koliko ljubavi unosiš u ono što radiš i koliko to daruješ drugima. – Ono što ti radiš, ja ne mogu raditi, ono što ja radim, ti ne možeš raditi, ali zajedno činimo nešto lijepo za Boga. A to je veličina Božje ljubavi za nas – da nam daje priliku postati svetima po djelima ljubavi koja činimo, jer svetost nije luksuz rijetkih – riječi su koje je kao ostavštinu svijetu ostavila sv. Majka Terezija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije