Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U ISTRI

Policija objavila detalje stravične nesreće u kojoj su poginule prabaka i unuka

traktor
Foto: Borna Filić/PIXSELL/Ilustracija
05.06.2019.
u 10:30

Dolaskom do uzbrdice, traktor se iz zasad neutvrđenih razloga počeo kretati unazad te je skrenuo izvan šumskog puta i prevrnuo se u lokvu Močar

Pri prevrtanju traktora u utorak navečer kod mjesta Bičići u općini Barban poginule su 74-godišnjakinja i njezina petogodišnja praunuka, objavila je u srijedu istarska policija. 

Dosad provedenim izvidima utvrđeno je da je oko 20 sati 79-godišnjak, muž i pradjed poginule žene i djevojčice, upravljao traktorom marke IMT 533, pulske registracije, na kojem je na stražnjem dijelu bio traktorski priključak, odnosno sanduk u kojemu je nepropisno prevozio 74-godišnjakinju i petogodišnje dijete. Dolaskom do uzbrdice, traktor se iz zasad neutvrđenih razloga počeo kretati unazad te je skrenuo izvan šumskog puta i prevrnuo se u lokvu Močar. Putnice i vozač pali su u lokvu, a traktor se prevrnuo na njih.

Na mjestu nesreće smrtno je stradala 74-godišnjakinja, dok su dijete pokušali reanimirati djelatnici hitne medicinske pomoći, no nažalost nisu uspjeli te je liječnica konstatirala smrt djeteta u 21.20 sati. Tijela preminulih prevezena su na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije

Policijski službenici u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom nastavljaju utvrđivati sve okolnosti te nesreće.

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar MarkoHR
MarkoHR
13:48 05.06.2019.

U ovom slučaju, greška je na vozaču. Nije na vrijeme (prije uzbrdice) prebacio u nižu brzinu. Šaltanje na uzbrdici rezultiralo je time da je traktor nekontrolirano krenuo unazad i dogodila se tragedija. Teška greška vozača, to su osnove u vožnji traktora.

HA
HanibalAntePortas
12:20 05.06.2019.

Strava i užas, jadni roditelji, kako nastaviti život dalje, moja iskrena sućut njima. Druga strana medalje je, pradjed 79 g i vozi traktor i na njemu naravno unuku, naš zakon dozvoljava i do 150g da vozi, van svih pameti, a o njegovoj pameti ne treba ni trošiti riječi.

DU
Deleted user
11:09 05.06.2019.

Koliki su već poginuli pod traktorima i još se ljudi nisu naučili pameti. Traktor nije prijevozno sredstvo već oruđe za rad na zemlji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije