Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravstvo

U Prelogu hitna pomoć, u Murskom Središću potpisuju peticiju

\'HITNA POMOC 15.02.07.\'
PIXSELL
04.05.2012.
u 14:45

I dok u Prelogu velik broj građana i ne zna da je proradila ispostava, u Murskom Središću i okolnim općinama potpisuje se peticija

– Na to smo čekali godinama! Otvaranje hitne službe u Prelogu povijesni je dan – nije krio uzbuđenje Preložanin Pavao Marđetko, koji je godinama slao dopise i pisao javna pisma ministrima zdravstva. Nizao je razloge zbog kojih Prelogu treba takva služba, a najvažniji je, kaže, brže pružanje prve pomoći stanovnicima donjeg dijela Međimurja do kojih više ne mora stizati vozilo iz Čakovca.

U Prelogu odsad u ispostavi Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije 24 sata dnevno dežura pet tzv. T1 timova koje čine liječnik, medicinska sestra ili medicinski tehničar i vozač. S radom su počeli u ponedjeljak, no iz Zavoda za hitnu medicinu MŽ o tom važnom događaju stižu šture informacije. Točnije, samo dvije rečenice. U prvoj se navodi da je ispostava počela raditi 30. travnja, a u drugoj se zahvaljuje “svima koji su svojim osobnim zalaganjem i donacijama doprinijeli početku rada ispostave Prelog”. Od liječnika na terenu ništa se ne može doznati jer bez dozvole ravnateljice ne mogu davati izjave. Kad smo je zamolili da nam ona objasni što će sve građani dobiti s novom ispostavom, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije mr. sc. Mirela Štefe uputila nas je na pročelnika Upravnog odjela za poslove župana Davida Vugrinca. Nazvali smo i njega, no on nas je uputio da se javimo – ravnateljici!

Navodno se čeka da ispostavu službeno dođe otvoriti netko iz Ministarstva zdravlja, možda čak i ministar Ostojić osobno. Prema mreži hitne medicine, Međimurska županija s HZZO-om ugovorila je 10 timova T1 – po pet u Čakovcu i Prelogu, pet timova T2 (u njima su samo medicinski tehničar i vozač) u Čakovcu te jednu pripravnost u Murskom Središću. U usporedbi s prijašnjom mrežom, pohvalili su se u županiji, broj timova T1 povećan je s osam na deset, uvedeno je i pet novih T2 timova, a ukinute su pripravnosti u Prelogu i Kotoribi. Pripravnost u Murskom Središću je ostala. I dok u Prelogu velik broj građana i ne zna da je proradila ispostava, u Murskom Središću i okolnim općinama potpisuje se peticija kojom se traži da se T1 timovi uvedu i u tom gradu!

– Ovom peticijom ne tražimo ništa što građani Čakovca i Preloga već nemaju. Upozoravamo na moguće negativne posljedice u slučaju da hitna pomoć građanima nije u mogućnosti na vrijeme i kvalitetno pomoći zbog lošeg ustroja mreže hitne medicinske pomoći – kaže gradonačelnik Josip Dobranić.

Ključne riječi

Komentara 1

FE
ferenc
23:53 04.05.2012.

Ja neznam smisao Gradnacelnika M.S ,Mursko Sredisce i okolne opcine su udaljene svega 9-12km od Cakovecke bolnice,pogotovo tu u Murskom Srediscu hitna nije potrebna.Potrebna bi bila gledano u Strigovi koja je udaljena vise od 20km od Cakovca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije