Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagodbi najviše s malima
Povratak na članak

U predstečajnim je nagodbama otpisano sedam milijardi kuna

Struktura – Država je otpisala najmanje duga – 892 milijuna kuna. Zbog krize je model nagodbi uveden i u EU.

Komentari 12

A9
AAA-999
19:02 20.02.2014.

U odnosu na partijsku pljačku u predstečajnim nagodbama privatizacija je bila mala beba. Partija bez pljačke isto je kao i riba bez vode.

VL
ĆA
ćaćaća
21:45 20.02.2014.

je samo što se u eu nagodbe odvijaju po zakonu a ne po podobnosti i prijateljstvu..kod nas je to najveća pljačka..dr ivo je mala beba za slinića..

VL
CR
crocro
20:30 20.02.2014.

Otpisuju se milijarde kuna, odnosno otpisuje se dužnicima skoro milijarda eura. Ali se zato skidaju mirovine umirovljenicima, povisuju se porezi, uvode se novi porezi popt poreza na imovinu, rastu cijene struje, plina, vode, koje građani moraju platiti. Zašto ne oprostite dugovanje onima koji ne mogu platiti niti režije. Zbog kojih neplaćenih računa slijede ovrhe. A nakon toga deložacije. A nakon toga licitacije. A netko nije platio svoje račune koji su puno veći pa neće dobiti ovrhe. Oduvjek se lomilo na malima jer oni imaju malo i imaju točan raspored za svaku lipu kuda potrošiti. A velikim se praštalo. Jednakosti nije bilo i neće biti. Zato pada u vodu parola da smo svi jednako vrijedni i jednakopravni.

VL
KA
kafka
17:09 20.02.2014.

Tko daje pravo političarima otpisivati dugove nekima? Taj je dug trebalo nekome prodati ili uči u vlasništvo. To je novac koji pripada građanima Hrvatske. Ako nekom oproste moraju nekom uskratiti ili oduzeti. Razlog više da nema novca za zdravstvo, školstvo,lstvo, mirovine, ... .

VL
Avatar Ante-Ratko
Ante-Ratko
20:22 20.02.2014.

Treba u predstečajnim nagodbama sedam milijardi kuna otpisivati i treba se onda najmanje sedam puta radi dišpeta na nekom zabranjenom Thompsonovom koncertu domoljubno ohrabrivati.

VL
Avatar ambientocclusser
ambientocclusser
19:44 20.02.2014.

Nije li opraštanje dugova jednima, a kažnjavanje drugih, dapače onihkoji se rude ni ne upasti u dugove protuustavno? Nismo li svi ravnopravni? Ajmo. pravnici, udruge, stranke, nek netko pokrene malo dupe da nas ne pljačkaju ovi razni pavici i segoni.

VL
ST
stefj
19:50 20.02.2014.

Koji je to lopovluk. Ovo je poslužilo za čistu pljačku malog i srednjeg poduzetništva kojem je ukradeno preko noći 4 milijarde Kn. Većina nagodbi su radili dužnici s kćeri firmama, državom i bankama, dok su mali i srednji mogli samo gledati i bili su prisiljeni pristati na uvjete nagodbe... A sam smisao predstečajnih nagodbi je upitan - neko poduzeće radi s gubicima i u banani je, onda mu se otpiše pola duga, no ono i dalje radi s gubicima i dalje je u banani. Ima isti broj zaposlenih, ima iste proizvode, ima iste probleme, itd. Tko je tu lud? To služi samo zato da se zadrži socijalni mir i prolongira bankrot za koju godinu... I naravno, da se nekom napune džepovi.

VL
Avatar tajar
tajar
17:18 20.02.2014.

Zlobnici tvrde, da je otpis dugova predstečajnom nagodbom netransparentan i da se pogoduje nekim ljudima. Pa da je tako, istraživačko novinarstvo bi to moralo otkriti!

VL
MX
MXLCLGTG
21:36 20.02.2014.

Da dugovi se otpisuju malo tko od nas ce znati kome i kako ali zato one hrvate koji se vracaju u mirovinu iz dijaspore deru sa porezima da su mnogi i prokleli dan kad su se odlucili vratiti u svoju domovinu sramota,tolike poreze a da nema ju skoro prava ni nasta zdrastveno osiguranje itd. sramota gospodo u vladi.

VL
ER
eragram
17:59 20.02.2014.

@kafka Ako taj novac - kako ti kažeš - pripada građanima Hrvatske, zamoli ih liepo da mi pošalju moj dio pa da platim račune!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.