Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva smotra dječjih zborova

U Požegi pjevalo preko 400 djece

natjecanje djecjih zborova
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
1/5
23.03.2014.
u 17:56

Dobitnik prve Velike nagrade je Zbor Glazbene škole Josipa Runjanina iz Vinkovaca dok je drugo mjesto pripalo Zboru GŠ Franje Kuhača iz Osijeka.

U organizaciji Hrvatske udruge zborovođa i Glazbene škole Požega po prvi puta je u Požegi održano natjecanje dječjih zborova pod nazivom  „Vallis aurea cantat“.

-Naša strukovna udruga se trudi unaprijediti struku, ali i opće hrvatsku kulturu u tom segmentu zborskog pjevanja. Ova nova zgrada Glazbene škole Požega koja je prekrasna i predivna i jedinstvena u Hrvatskoj je idealno mjesto da napravimo još jedno novo natjecanje, ovog puta za dječje zborove. Cilj nam je okupiti zborove koji pjevaju raznoliki program, koji pjevaju i duhovnu i klasičnu glazbu, folklornu i popularnu glazbu – istaknuo je Branko Starc, predsjednik Ocjenjivačke komisije.

Na požeškom natjecanju  pored domaćina, Velikog dječjeg zbora pod vodstvom dirigentice Vesne Flajsig Mirković, nastupilo je još osam zborova iz Zagreba, Varaždina, Vinkovaca, Vinice, Starog Petrovog Sela, Osijeka, Belog Manastira i Virovitice.

Natjecanje zborova u tri kategorije: klasičnoj, folklornoj i popularnoj otvorio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

 -Ovaj dom glazbe u Požegi nije samo dom nama Požežanima, nego će postati dom svima vama koji dođete ovdje i pokažete što radite i koliko se trudite. Osjećajte se ovdje kao u svojoj kući, ovo je dom glazbe za sve vas – poručio je gradonačelnik Neferović.

Dobitnik prve Velike nagrade je Zbor Glazbene škole Josipa Runjanina iz Vinkovaca dok je drugo mjesto pripalo Zboru GŠ Franje Kuhača iz Osijeka.

Veljko Valentin Škorvaga, ravnatelj Glazbene škole Požega najavio je da je ovo tek početak velikih događanja  u njihovoj školi te da će već iduće godine natjecanje zborova dobiti međunarodni karakter.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije