Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'prilika za učenike'

U Požegi održan Dan izvrsnosti i pokrenut Centar izvrsnosti

izvrsnost požega (1)
Foto: Dušan Mirković/Pixsell.
1/4
30.09.2013.
u 17:47

- Želimo na jednom mjestu pokazati što više naše lokalne izvrsnosti – istaknuo je prof. Ivo Žanetić, voditelj Centra izvrsnosti.

Organiziranjem Dana izvrsnosti u Požegi je s djelovanjem počeo Centar izvrsnosti DarMar pri požeškoj Gimnaziji.

-Centar okuplja nastavnike srednjih i osnovnih škola koji će raditi s darovitom i marljivom djecom osnovnih i srednjih škola s područja Požeško-slavonske županije, a mogu nam se pridružiti i djeca izvan naše županije. Organiziranjem Dana izvrsnosti željeli smo ukazati na problem izvrsnosti, odnosno na njezinu ulogu u društvu, ali i progovoriti o izvrsnosti naših škola. Želimo na jednom mjestu pokazati što više naše lokalne izvrsnosti – istaknuo je prof. Ivo Žanetić, voditelj Centra izvrsnosti.

Osim s djecom radit će se i s roditeljima te s nastavnicima darovite djece. Inicijativom požeške Gimnazije oduševljena je i Ivanica Belamarić, ravnateljica gimnazije A.Vrančić u Šibeniku koja je sudjelovala na okruglom stolu o izvrsnosti.

–Bilo bi dobro kada bismo imali više škola koje će imati ovakve inicijative jer njegujući izvrsnost pomažemo našem društvu. Ona je posebna potrebna u današnjoj situaciji. I mi u našoj školi njegujemo izvrsnost na jedan specifičan način - kazala je ravnateljica Belamarić.

Luka Leopoldović, učenik požeške Gimnazije smatra da se Centar trebao i prije osnovati.

-Smatram da je otvaranje Centra izvrsnosti ne samo odlična ideja nego i prilika za sve učenike koji će biti u jednom kvalitetnom okruženju koje će njih kao pojedince u određenom području za koje se opredijele gurati naprijed s izvrsnim mentorima koji su također vjetar u leđa. Nadam se da učenici prepoznati mogućnosti koje nam DarMar nudi – kazao je Luka.

Na okruglom stolu gdje su se okupili vrsni stručnjaci iz različitih područja sudjelovao je i Zdravko Jelčić, direktor drvne tvrtke Spin Valis.

–Smatram ovu ideju izuzetno pametnom, dobrom, korisnom i opravdanom jer je danas u fokusu znanje. Danas se u EU najviše financira pametna specijalizacija. To je danas ne samo trend nego i nužnost. Ako hoćemo biti konkurentni moramo raditi vrhunske proizvode, a to možemo samo uz pomoć izvrsnih – istaknuo je Jelčić. A da u našim školama ima izvrsnih učenika, ali i izvrsnih nastavnika pokazale su brojne škole koje su sudjelovale na Danu izvrsnosti. Među njima je bila i Ekonomska škola koja se predstavila sa vježbeničkim tvrtkama koje su specifičnost te škole.

–Već godinama naša škola postiže dobre uspjehe na natjecanju vježbeničkih tvrtki čiji rad smo prikazali od 2002.godine. Škola se uspješno natjecala i u različitim projektima na njemačkom jeziku. Jako je lijepo što se na jednom mjestu moglo vidjeti u čemu su naše škole izvrsne jer se inače to nema gdje pokazati – kazala je prof. Zvjezdana Farkaš s Ekonomske škole.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije