Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povjerenstvo za Inu

U Povjerenstvu za Inu žustra svađa hadezeovaca i esdepeovaca

povjerenstvo (1)
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
15.10.2010.
u 14:55

Na izravno pitanje je li premijerka sudjelovala u izradi zaključaka vladajućih članova Povjerenstva, Kunst je poručio da nije, ali da je logično da se upozna sa zaključcima.

Puna dva sata raspravljali su članovi Povjerenstva za Inu na svojoj posljednjoj sjednici da bi na kraju shvatili da se ne mogu dogovoriti o ni jedinom zaključku kada je u pitanju prodaja Ine mađarskom MOL-u pa će u Sabor, nakon šest mjeseci rada Povjerenstva u kojem je ispitano sedam svjedoka biti upućena dva zaključka, onaj vladajućih članova koji je većina i izglasovala i onaj oporbenjaka koji se vodi kao izdvojeno mišljenje.

Upravo takav ishod mogao se i očekivati s obzirom na to da članovi Povjerenstva iz redova HDZ-a i HSS-a ne odustaju od svoje teze da je za sve kriva Račanova vlada koja je Inu išla prodavati MOL-u, a članovi iz redova SDP-a i HNS-a prigovaraju HDZ-ovoj Vladi što je izmjenama dioničkog ugovora iz 2008. godine predala Inu u potpunosti u ruke Mađarima.  

- Ovo Povjerenstvo po zakonu je političko tijelo. Iako smo članovi Povjerenstva, mi smo i predstavnici različitih stranaka pa je normalno da je ovdje više bila prisutna politika nego činjenice - iskreno je poručila predsjednica Povjerenstva Dragica Zgrebec. No do konačnog dogovora da "nema dogovora" prethodila je žustra svađa HDZ-ovih i SDP-ovih članova u kojoj je najglasniji bio SDP-ov Gordan Maras. Osim što je prigovorio vladajućima da su spriječili premijerku Jadranku Kosor da dođe pred Povjerenstvo i da iskaz o plinskom biznisu, osvrnuo se i na njezine komentare da je SDP "držao Sanaderu lojtre".

- To je smiješno kad dolazi od premijerke Kosor, koja je ne samo držala lojtre Sanaderu, nego se po njima i penjala govoreći "Kud Ivo, tu i ja". Ona to govori jer se boji da će izgubiti svoju poziciju. No nas unutarnji problemi HDZ-a ne zanimaju, poručio je Maras i dodao da SDP-ovci žele da Kosor ode, ali ne zbog Ive Sanadera nego zato što je nesposobna.

Na to je reagirala Ana Lovrin poručivši Marasu da iziđe iz dvorane i da tamo nastavi davati ovakve izjave. Trebalo je proći još nekih sat vremena rasprave dok SDP-ov Josip Leko nije zaključio kako je "ovo besmisleno" jer se činjenice "gledaju kroz različite naočale", na što je HDZ-ov Boris Kunst dobacio i "različitim dioptrijama." Inače, Kunst je nakon zadnje sjednice Povjerenstva komentirao i priče da ga je premijerka "izribala" jer je Sanaderu pred Povjerenstvom postavljao preblaga pitanja. 

- S predsjednicom sam razgovarao neki dan i nije mi rekla da je nezadovoljna. Svaki dan kontaktiramo, posebno sad kad su bili u pripremi zaključci - rekao je Kunst. Na izravno pitanje znači li to da je premijerka sudjelovala u izradi zaključaka vladajućih članova Povjerenstva, Kunst je poručio da nije, ali da je logično da se upozna s njima.

Ključne riječi

Komentara 34

FU
fudbal
15:48 15.10.2010.

Pitam se ima li ta lopovska banda hdz,imalo obraza da poslije tolike pljacke i dalje ima zelju da pljacka.Pa idite lopovi,puni su vam djepovi,idi joco od striceka vojvode(drazinog) sa papuka,idi,nosi se pusti hrvatski narod da zivi sa svojom mukom i bijedom koju si im donijela sa hordom pljackaskom.

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
15:34 15.10.2010.

. ..\"BISERI\"iZ HDZ-A i SDP-AA YOYOŠŠ NE KUŽE WAR\"UUM JE ADVO\"KAT Petar MiLLetiCH\"KUPOVAO\"AVIYOYONE U MAĐARSKOJ-PREKO TRGOVINE SA VOJVOĐANSKIM MAĐARIMA A MAĐARI iZ VOJVODINE UTJECAJEM NA\"MOL\". ..SAD SE NADZIRE TKO JE NA VRHU HOBOTNICE OKO \"INA\",PODRAVKE&Co. ..SFRYY VINCEK ADMIRAL-DRYYG-BRANIMIR GLAVAŠ. ..

64
64goran64
15:18 15.10.2010.

HDZ se nemoze i nije se reformirao,to se sada jasno vidi.Vuk mijenja dlaku,ali ćud nikada!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije