Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAGNITUDE 5,2

U potresu u Peruu najmanje 9 mrtvih i 52 ranjenih

peru
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
16.08.2016.
u 07:49

Civilna zaštita identificirala je 4 od 9 žrtava, među kojima je 66-godišnji američki turist

Najmanje 9 osoba, među kojima američki turist, poginule su, a 52 su ranjene u potresu magnitude 5,2 na jugu Perua noću s nedjelje na ponedjeljak, objavile su vlasti nove podatke.

– Gradske vlasti objavile su informacije o smrti tri osobe u Achomi i šest u Yanqueu u regiji Arequipa – rekla je na državnom radiju RPP regionalna guvernerka Yamila Osorio.

Civilna zaštita identificirala je 4 od 9 žrtava, među kojima je 66-godišnji američki turist koji se nalazio u hotelu srušenom u potresu.

Prema dužnosniku Civilne zaštite, u potresu su ranjene 52 osobe, uništeno je oko 50 kuća i blokirane su ceste, što otežava pristup službama pomoći. 

>> Snažan potres jakosti 6.1 stupanj po Richteru pogodio sjever Čilea

>> Potres jačine 3,2 zatresao područje Senja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije