Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdenko Adrović, bivši šef Raiffeisen banke:
Povratak na članak

'U potpunoj histeriji donesen je zakon o CHF koji nije pravedan'

Kad domaći ili vanjski sudovi pobiju zakonsko rješenje, onda bi netko mogao državi ispostaviti račun od 10 ili 12 milijardi kuna s kamatama...

Komentari 8

Avatar antar
antar
18:48 28.09.2015.

Ne mogu vjerovat da se bankari pozivaju na pravednost......licemjerstvo nema granice!

VL
TH
than
01:09 29.09.2015.

Oni koji misle da ce banke izgubiti u svemu ovome se debelo varaju. Razumijem ljude da se nadaju necemu (davljenik se hvata i za travu, ako moze), ali cinjenica je da bankama gotovo svi zakoni idu na ruku. Pa ii ovaj fiksirani svicarac je u balonu koji ce ljudi vracati. I madjarski svicarac je u balonu takodjer, samo se o tome ne prica kada se poziva na taj model.

VL
BL
blackstone
22:42 28.09.2015.

Da te ne bi pito vaso za kamgrad i kombinacije sa rba.a tek kombinacije sa tedeskim.

VL
TN
True_neutral
08:27 30.09.2015.

Zanimljivo. Vidi, Mađarska je napravila konverziju u forinte. Austrija je iste kredite zakonski zabranila 2010. Poljska će ih (najvjerojatnije) konvertirati u zlote. Cipar će tko zna što napraviti. Kao i Rumunjska, Crna Gora i dr.. Izgleda da se ulagači svih tih tržišta boje. Zanimljivo da su upravo na tim tržištima (mahom neuređenima) ti isti 'ulagači' i nudili CHF kredite. Nisu ih nudili u VB, Norveškoj, SADu, Njemačkoj, Francuskoj, ... Što ne bi g. Adrović, samo nečiji 'glasnogovornik' nižeg ranga progovarao o toj tematici? :)

VL
DU
Deleted user
06:30 29.09.2015.

Bankari su si sami krivi jer da su dali na ocjenu ustavnosti već 2 prethodne mjere Vlade, kad je Linić ograničio kamatu na CHF na 3,2% i kasnije, kad je Milanović fiksirao otplatni tečaj CHF na 6,39 kn - ne bi do ovog "fortunala" sada ni došlo jer bi ih Ustavni sud "prizemljio". A da se ne govori o tome da su, usprkos glasnogovorniku HUB-a, medijski bili pritisnuti i nisu smjeli pisnuti da je udruga Franak prodala, onako nemilosrdno, par blefova na računa banaka. Da lihvare (jer su oni cool stali preračunavati chf kredite u kunske, a ne dragi moji, kunski krediti su sasvim drugi žanr koji doduše ne nosi valutni rizik, ali je zato kamata dva do dva i pol puta veća nego na CHF kredite), da oni otplaćuju rate, a da glavnica raste (ne, u CHF koji je ugovorni etalon vrijednosti kredita glavnica pada proporcionalno uplati rate), da su to kunski krediti jer kn jedina valuta plaćanja (a to uopće nije plaćanje jer banke ne izdaju ni maloprodajne niti R1 račune nego se radi o deviznoj klauzuli i dozvoljeno je donijeti 100 CHF na šalter banke i otvoriti deviznu štednju zar ne?) itd. Pa kad su zakazali kontra vrlo grlene medijske i političke elite, gdje je stvar "časti" imati par sto tisuća CHF kredita, nek sad pokusaju i Vladin megazez! Ugovori su svetinja u kapitalizmu i naši dužnici bi ono najbolje iz oba svijeta - da uzimaju kredite potpisujući olako na šalterima banaka, radosno trljajući ruke, kupujući odmah stanove, apartmane i Audije, a da kasnije ti krediti budu obezvrijeđeni na par šteka cigareta = rata i da se oni još veselo rugaju kako su preveslali banke i sustav. Naposljetku, komitetlije nam ostaviše staru deviznu štednju, zar ne? Bila bi i ova Vlada ekonomski vrlo uspješna da su uspjeli staviti capu na uštede u bankama, kao njihovi prethodnici. Lijepo nek banke sve to utoče u proračun, a dalje su oni majstori za strckati...

VL
CO
coolman
18:56 28.09.2015.

I Lalovaci i Milanović i Karamarko znaju jako dobro da takvi zakoni mogu biti donešeni samo u Venezueli i Sj. Koreji. Taj će zakon biti srušen u Bruxellesu ,Haagu, Washingtonu, a nadam se i na Trgovačkom sudu u Zagrebu. Cijenaijena koju će Hrvatski građani plaćati kroz povećanje kamata, direktna obeštećenja , sudske troškove i smanjenje investicij u RH biti će enormna. A sve to zbog glasova i fotelji. I sve to oni jako dobro znaju, ali nije im problem prodati svoj narod zbog opstanka na vlasti. Nije točno da Hrvatskoj fale pametni političari. Hrvatskoj fale POŠTENI političari.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.