Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐUNARODNA POLICIJSKA AKCIJA

U Poljskoj i Nizozemskoj uhićena 82 člana iste obitelji koji su krijumčareno oružje slali - poštom

Europol
Foto: Europol
1/5
09.05.2022.
u 14:53

Zanimljivo je da je 81 osoba uhićena u Poljskoj, a jedna u Nizozemskoj, te da su prema Europolu, uhićeni pripadnici kriminalne organizacije, uglavnom  članovi jedne obitelji, koji su pod istragom od kolovoza 2020.

Međunarodna istraga koja se bavila krijumčarenjem oružja, a koja je počela još u kolovozu 2020. nedavno je  okončana koordiniranim policijskim akcijama u Poljskoj i Nizozemskoj, koje su rezultirale uhićenjem ukupno 82 osobe te zapljenom 250 komada raznog oružja. Tijekom akcije pretraženo je 300 lokacija u Poljskoj i Nizozemskoj.

Kako je  izvijestio Europol, ta uhićenja su dovela do razbijanja dobro organizirane kriminalne skupine koja se  bavila krijumčarenjem i uvozom oružja u Poljsku,   i to tako da su u tom poslu koristili tvrtke koje se bave dostavom paketa.

Zanimljivo je da je 81 osoba uhićena u Poljskoj, a jedna u Nizozemskoj, te da su prema Europolu, uhićeni pripadnici kriminalne organizacije, uglavnom  članovi jedne obitelji, koji su pod istragom od kolovoza 2020. Članovi obitelji, koji su živjeli u Nizozemskoj, a među njima je i osoba koja se smatra šefom i glavom te zločinačke obitelji, bili su zaduženi za nabavku oružja, bilo legalnim, bilo nelegalnim putem, diljem Europe. Kupljeno ili nabavljeno oružje su potom skladištili u Nizozemskoj, a kada je bilo potrebno, oružje je potom  slano članovima obitelji u Poljsku. Tamo bi se u ilegalnim radionicama deaktivirano oružje ponovo aktiviralo.

Oružje bi se potom oglašavalo za prodaju u Puljskoj preko internet stranica, a u oglasima se navodilo da se radi o starom i deaktiviranom oružju. Ilegalno oružje, koje  nije bilo deaktivirano nudilo se o prodavalo provjerenim klijentima. Kada bi oružje bilo prodano, kupcima bi bilo dostavljeno  direktno preko tvrtke za dostavu paketa. Paketi su se znali slati i na adresu tvrtke koja se bavi preprodajom slame, od kud bi se dalje distribuiralo. Zajedno s oružjem slalo se i streljivo. Sumnja se da je  ovako prokrijumčareno nekoliko stotina komada ilegalnog oružja. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar MexiCan
MexiCan
14:54 09.05.2022.

Iste obitelji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije