Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNENAĐENJE U NOVOM DOMU

U podrumu pronašli lažni zid, a ono što se iza njega skrivalo još ih je više iznenadilo

Kdwk Leung/Unsplash
29.07.2021.
u 13:03

Pronašli su nekoliko desetaka prašnjavih staklenih boca i glinenih vrčeva s alkoholom iza lažnog zida koji su otkrili građevinari prilikom obnove kuće

Ian Sutherland i njegova djevojka Alexa Lee iznenadili su se kada su prije nekoliko godina vidjeli što se skriva u kući koju su tek kupili u američkoj saveznoj državi Massachusetts.

Par je kupio kuću u gradu Quincyju u američkoj saveznoj državi Massachusetts. Kako su otkrili medijima nakon kupnje, vjeruju da su pronašli zalihe alkoholnih pića još iz doba prohibicije. Pronašli su nekoliko desetaka prašnjavih staklenih boca i glinenih vrčeva s alkoholom iza lažnog zida koji su otkrili građevinari prilikom obnove kuće.

Zid se nalazi u podrumu kuće u koju se par preselio iz Connecticuta. Neke od 56 boca još su sadržavale tekućinu za koju se vjeruje da je pivo i domaća rakija, no u trenutku pronalaska imale su miris po vinu odnosno kiselosti.

Čelnik povijesnog društva u gradu Quincy nije odmah mogao procijeniti koliko su boce stare.

Inače, u tom gradu prodaja alkohola zabranjena je 1880. godine, a kuća je izgrađena 1910.



 

Ključne riječi

Komentara 3

ST
Stipan
00:18 30.07.2021.

Zar nije u vrapču…

MC
Mcro
16:07 29.07.2021.

Nije to ništa, moj djed na baušteli raskrčivo neki dvorac, vilu tako neš uglavno neki njemački plemić.. Trebalo još širit podrum za vinariju.. Srušili zid, a iza vina.. Sve bilo ono gusto vino, kad sipaš ko karamela.. Nemogu nać nigdjeje zaboravio sam kako se naziva taj tip vina, neka neko napiše ako zna (nije pokvareno vino), uglavno dva mjeseca su to pili, a samo jedno je koštalo ko bačva dvije ovih običnih.. Od toga svega donio je kući par vješalica od tog plemića za jakne u predvorju.. Mjed, neki valjda vuk, loš kalup u izradi.. A mogo je prodat ta vina i mirovina..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije