Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mislila da je stari trač

Tajna stare kuće: Radnici joj otkrili što joj se cijelo vrijeme nalazi u podrumu!

tunel
Foto: Youtube
1/6
02.07.2016.
u 09:30

Alexandra Poulos krenula je tragom trača koji je njenom tati ispričala supruga uglednog starog liječnika: "znate, susjed, ispod vašeg podruma ima još jedan podrum"

Alexandra Poulos uvjerena je da je u podrumu svoje obiteljske kuće pronašla tajnu podzemnu prugu kojom su nekad davno krijumčareni odbjegli robovi.

Ova 43-godišnja Amerikanka iz Pennsylvanije oduvijek je sumnjala da je njena rodna kuća po nečemu posebna, ali dosad nije znala po čemu. Kao mala sanjala je da u njoj postoje "neke druge sobe", ali je to pripisivala svojoj bujnoj mašti.

No njene su sumnje potvrđene otkako je nabasala na dio podzemnog tunela u skrivenoj prostoriji, dobra četiri metra ispod podruma starinske kuće, izgrađene u kolonijalnom stilu.

Povjesničari koji su razgledali njenu kuću vjeruju da je riječ o tunelu kojim su abolicionisti na slobodu krijumčarili odbjegle robove

Poulos je odrasla u kući koju je naslijedila nakon smrti majke i brata, dok se njen otac odselio i njoj ostavio uredne papire zgrade koja je u obiteljskom posjedu od 1974.

Kad je nedavno odlučila urediti podrum, sjetila se trača koji je njenom tati ispričala susjeda, supruga uglednog starog liječnika: "znate, susjed, ispod vašeg podruma ima još jedan podrum".

U početku nije pridavala puno pažnje ludoj staroj bakici iz zgrade preko puta, baš kao što je na tu priču rukom odmahivao i njen otac.

No, vrag joj nije dao mira pa kad je već preuređivala kuću, zamolila je radnike da u podrumu zakopaju malo dublje. Malo krampom, malo bušilicom i ubrzo se pred njima pokazao otvor - velika rupa u podrumskom podu koja vodi u sobu, četiri metra ispod zemlje.

Prostorija je, izmjerili su, četiri metra duboka, dva metra široka i pet metara dugačka. Taman da se u njoj sakriju odbjegli robovi.

Inače, ovaj je kraj bio na glasu kao mjesto u kojem žive protivnici robovlasništva, kaže Rachel Moloshok iz povijenog društva Pennsylvanije. Ovdje je tijekom 19 stoljeća djeovalo puno aktivista koji su su uporno radili na rušenju nepravednog sustava i bili su spremni svoje slobodno vrijeme trošiti na izgradnju podzemne željeznice koja bi crne robove odvela u slobodu. 

>>  Sam napisao svoj nekrolog kojim je šokirao rođake: 'Oni sada moraju naučiti živjeti s tim'

Komentara 12

Avatar commentator
commentator
17:21 02.07.2016.

Kad sam pročit'o mamac naslov na prvoj stranici pomislih: "samo mi nemojte reći da su pronašli 180 kila eura ili tako nešto, ili možda 50 milijuna starih dinara. Pa klikoh, dođoh ovdje i onda otkrih da se radi o pensilvaniji. Naughty, naughty večernjakovci.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
10:55 02.07.2016.

"malo" su dublje iskopali, samo 4 metra?????

DU
Deleted user
23:41 02.07.2016.

... klikoh ... dođoh ... dođoh ovdje ... pa iz kojeg li nam se ti pašaluka javljaš? Ne znaš da je hrvatski: došao sam ... ili došao sam OVAMO (kamo!!!! ) a ne GDE SI BRE TO DOŠAO ... mrš preko Drine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije