Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

U planu i drugi 'strejt pride': Dio uznemirenih građana najavio protuprosjed

Iako grad ne dijeli stav s nekim skupinama koje biraju ovdje održati događaje, mi nećemo moći odbiti dozvolu na temelju vrijednosti organizacije, poručio je Thomas Reevers, glasnogovornik grada u kojem se planira održati "strejt pride".
24. srpnja 2019. u 13:14 5 komentara 531 prikaza
Ilustracija
Foto: Mihajlo Maricic/GettyImages

Skupina građana zatražila je dozvolu da idući mjesec u kalifornijskom gradu Modestu održi paradu za prava heteroseksualnih osoba. Gradske vlasti u završnoj su fazi razmatranja prijave tog događaja, zakazanog za 24. kolovoza u parku Graceada, kazao je Thomas Reevers, zadužen za odnose s javnošću tog grada koji broji dvjestotinjak tisuća stanovnika. Odluka se očekuje idući tjedan. 

Zagreb: Predstavljanje slikovnice "Moja dugina obitelj" dugina obitelj Za koga su sve LGBT slikovnice?

Gradska vijećnica zatrpana je elektroničkom poštom i pozivima građana, od kojih su mnogi uznemireni time što bi se taj događaj mogao ostvariti, otkrio je Reevers. 

"Dozvole za održavanje bilo kojih događaja daju se na temelju operativne izvedivosti, ne na temelju vrijednosti i svakako ne na temelju podrške vjerovanjima", dodao je."Pa, iako grad ne dijeli stav s nekim skupinama koje biraju ovdje održati događaje, mi nećemo moći odbiti dozvolu na temelju vrijednosti organizacije". 

Sličan argument dao je bostonski gradonačelnik Marty Walsh kad je taj grad prošli mjesec odobrio zahtjev za održavanjem događaja nazvanog "strejt parada". Čini se da se radi o dva odvojena slučaja. 

Altrincham FC PROTIV HOMOFOBIJE Nogometni klub na jedinstven način pružio podršku LGBT zajednici: 'Ovo je za povijest'

Letci koji reklamiraju događaj u Modestu počeli su kružiti prije tjedan dana, u gradskom središtu, ali i putem društvenih mreža. 

"Pridružite nam se da proslavimo: heteroseksualnost, muškost - ženstvenost, bebe - rođene i nerođene, zapadnu civilizaciju, našu divnu zemlju, kršćanstvo. Slavimo život!", stoji na letku. 

Organizator parade Don Grundmann, kirporaktičar i travar iz stotinjak kilometara udaljenog grada San Leandra, koji se pet puta neuspješno kandidirao za američki Senat, tomu je dodao i "nuklearnu obitelj muškaraca, žena i djece", prozvavši te stvari "onime što je učinilo našu državu velikom". 

Gay Pride Beograd MIMOHOD GOTOV Parada ponosa u središtu Beograda protekla bez incidenata

Osim što zagovara kršćanstvo i povratak "staromodnim američkim vrijednostima", Grundmannova platorfma, Ustavna stranka Kalifornije, zagovara i ukidanje agencije IRS, zadužene za prikupljanje poreza, Sustava federalnih rezervi i ministarstva obrazovanja. 

Ta politička grupacija, koju Kalifornija ne priznaje kao stranku koja ispunjava uvjete za izlazak na izbore, zagovara i ukidanje poreza na dohodak i uvođenje zabrane cijepljenja djece. 

Odobri li se njihova ideja održavanja parade za prava heteroseksualaca, stanovnici Modesta već su najavili da će paralelno, s druge strane ulice, održati protuprosvjed

INA
HUMANITARNO
INA brine o zdravstvenim ustanovama, institucijama i udrugama
Sberbank
#OSTAJEM DOMA
Sberbank pokreće Pričaroliju: Poznati hrvatski glumci djeci čitaju priče na Sberbank YouTube kanalu
  • vjaceslav:

    daleko smo dospjeli - homoseksualni lobi zabranjuje heteroseksualne manifestacije

  • znam:

    Pa kakav je ovo naslov? Zna li tko engleski u Hina-i? Straight Pride Parade