Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NALAZ RUSA

U pilotskoj kabini bili su Lech Kaczynski i pijani general Blasik

pogibija Kaczynskog
12.01.2011.
u 21:12

Uzroci pada: Nisu išli na rezervni aerodrom, vrijeme je bilo loše, a nisu reagirali na upozorenja sustava navođenja u letjelici

Međudržavno vijeće za zrakoplovne nesreće iz Moskve objavilo je izvješće o padu poljskog predsjedničkog zrakoplova lani u travnju, u kojem su Rusi naveli tri glavna razloga pada. Prvo, nije donesena odluka da se sleti na rezervni aerodrom, drugo, zrakoplov je slijetao u lošim vremenskim uvjetima sa smanjenom vidljivošću i bez orijetacijskih točaka, i treće, poljski piloti nisu reagirali na upozorenja sustava navođenja u letjelici.

Rusko vijeće pokazalo je simulaciju nesretnog leta te objavilo snimke iz pilotske kabine.

“Barem su dvije osobe koje nisu bili članovi pilotskog tima bile u kabini”, ustvrdio je Aleksej Morozov. Rusi su upozorili da se na poljske pilote vršio psihološki pritisak. U pilotskoj kabini bio je general Blasik, koji je imao 0,6 promila alkohola u krvi. U krvi dvojice pilota nije nađen alkohol. U ruskom izvješću nema zapisa da je poginuli poljski predsjednik Lech Kaczynski vršio pritisak na pilote, ali “sama njegova nazočnost mogla je utjecati na pilote”, tvrdi Morozov. Zrakoplov ruske proizvodnje bio je ispravan, ali nije imao važan certifikat za letenje.

Izvješće Ruskog vijeća poznato je bilo poljskim vlastima već nekoliko tjedana i bilo je „neprihvatljivo“, rekao je poljski premijer Donal Tusk. Šef oporbe i brat blizanac poginulog predsjednika Jaroslaw Kaczynski nazvao je rusko izvješće „izrugivanjem s Poljskom“, a krivnju za nesreću svalio je na Ruse.

Ključne riječi

Komentara 14

PO
podravec
09:31 13.01.2011.

U ruskom izvješću nigdje neje navedeno da je u kabini bio Lech Kačinski. Od kud ovom VL piskaralu pravo da piše takve podle konstrukcije. Ništa nije sigurno ali se zna da se zrakoplov prilikom pada raspao u komade kao da je pao sa znatno veće visine a ne sa 80 metara i to na mekano močvarno tlo. Dio kabine piliota nije našen. Iz poljskih medija.

CP
copy paste
13:09 13.01.2011.

glavno da je debelim crnim slovima napisano PIJANI GENERAL BLASIK.jebem ti tako novinarstvo.tako ocrnit mrtvog čovjeka-to mogu samo novinari večernjeg.0.6 promila.najvjerovatnije je prije tog popio čašu šampanjca koji ga je kasnije doveo do titule PIJANOG.

UT
utatica
22:06 12.01.2011.

sva europska desnica stradava u nesrećama ili završava u zatvorima što znači da su u zamahu masonski jahači apokalipse

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije