Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća na dunavu

U pidžami se popeo na brod i urlao: 'Ubili ste ih'

nesreća dunav
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
17.12.2013.
u 10:40

Njemački brod zbog magle skrenuo s puta i “pokupio” tri čamca s ribičima u Aljmašu

Od guste magle na Dunavu u noći s nedjelje na ponedjeljak nije se vidio ni prst pred nosom. Njemački brod Linz “pokupio” je odjednom tri čamca s ribičima. Prevrnuo ih je, a ribiče bacio u vodu. Nesreća se dogodila oko 1.30 sati na Dunavu pokraj Aljmaša, nedaleko od Osijeka.

– Ribiči su spavali u čamcima kada ih je brod udario. Prijatelj je u pidžami iskočio kroz prozor i penjao se na njemački brod, vikao je: “Ubili ste ljude”. Hvala Bogu, tragedija je ipak izbjegnuta – kaže Ivica Franić koji je noćas trebao biti s kolegama na Dunavu, ali je zbog obveza izostao.

Među potopljenim je čamcima i njegov. Suprotno službenim izjavama, on tvrdi da je “Linz” naletio na čak tri brodice i četiri čamca te zaderao još i nekoliko metara obale. Vladala je, dodaje, strašna panika.

– Dvojicu ribiča prihvatila je posada broda i pružila im pomoć. Treći je naknadno zatražio pomoć – otkriva pak Ivan Barović, lučki kapetan iz Vukovara. Ozljede su, nasreću, lakše. Jednu je brodicu pronašla srpska strana na sprudu 30 kilometara dalje.

– Za dvama čamcima još tragamo – kazao je Barović oko podneva.

Vlasnik pronađene cesarice Ivica Franić ogorčen je.

– U katastrofalnom je stanju! Mogli su pobiti ljude, ne opravdava to magla – stava je Franić.

Nesreći je, pretpostavlja se, kumovala magla zbog koje je brod na oštrom zavoju skrenuo s putanje. – Brod vjerojatno nije ni vidio čamce jer je ispred sebe gurao šest barži, što znači da je ispred sebe potiskivao objekt dugačak 180 metara – objašnjava lučki kapetan Barović.

Ekipa Lučke kapetanije nije mogla zbog magle i noći doći na mjesto nesreće pa je s kapetanijama Bezdan i Apatin dogovoreno da se njemački brod doprati do sidrišta luke Vukovar, gdje će se obaviti izvidi i vjerojatno pokrenuti prekršajni postupak. Kazne mogu dosegnuti 300.000 kuna. Brod je inače plovio nizvodno, a reviziju je uzeo u Srbiji. Slična nesreća dogodila se lani također u blizini Aljmaša. 

>> Sudar brodova na Dunavu, tri osobe u bolnici

Komentara 2

Avatar Topgen
Topgen
10:48 17.12.2013.

A pise li koliko su rakije popili prije nego sto su zaspali ?

RE
retfala
11:26 17.12.2013.

treba policija napraviti očevid nad tim takozvanim ribičima,dobro mi je poznat taj teren,u jedan sat noću po onoj magluštini tamo mogu biti samo ribokradice,što i jesu...smradovi marišu ribu strujom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije