Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vatrogasci dežuraju

U Petrinji ugašen požar smeća Eko tersusa iz Varaždina

smeće petrinja
Antun Petračić/VLM
23.04.2011.
u 13:27

- Sumnjam u namjerno podmetnut požar- uz vatrenu buktinju i veliki dim sinoć nam je rekao Darko Dumbović (HSP), predsjednik Gradskog vijeća Petrinje.

Cijelu noć od petka na subotu vatrogasci JVP Petrinje gasili su požar i razgrtali smeće na odlagalištu komunalnog otpada kojeg je zimus dovezla i usred Petrinje ostavila varaždinska tvrtka Eko tersus.

Zalijevanje i razgrtanje ogromne mase smrdljivih ostataka tuđeg otpada u Mažuranićevoj ulici jutros je nastavila i druga smjena vatrogasaca, a koristi se i novi rovokopač unajmljen od privatnika, jer je noćašnjem razgrtaču iz poduzeća Privreda za rada po mraku razrezana guma.

O uzrocima zapaljenja kućnog i drugog smeća, koje stoji više mjeseci, a razljutilo građane i posvadilo aktualnu vlast HDZ, HSP i HSS s oporbom iz HNS, HSU, SDP i DC, još se ne zna ništa službeno.

- Sumnjam u namjerno podmetnut požar- uz vatrenu buktinju i veliki dim sinoć nam je rekao Darko Dumbović (HSP), predsjednik Gradskog vijeća Petrinje.

– Prema našem iskustvu, hladna i razmočena mokra masa u sadašnjim vremenskim uvjetima još se nije mogla sama zapaliti- neslužbeno je mišljenje gasilaca. – U utorak će početi odvoz na gradsku deponiju, a troškove će platiti Centar za vozila Hrvatske- prijepodne je za Večernji list najavio gradonačelnik Petrinje Željko Nenadić.

Taj centar je Eko tersusu za sortirnicu otpada iznajmio dvorište i bivše radionice auto prijevozničke tvrtke Slavijatrans u Mažuranićevoj ulici. Zbog prosvjedovanja građana i osporavanja gradske vlasti, posao je ubrzo prekinut, vodstvo Eko tersusa nije dostupno za bilo kakav razgovor, oko 500 tona smeća danima stoji nezbrinuto u širem središtu Petrinje. Noćašnji požar još je više uneredio taj dio grada i dodatno ogorčio Petrinjce, a osobito građane u blizini. 

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
18:04 23.04.2011.

eko tersusa zakopati u smeće koje je gprjelo ,svašta si ljudi dozvoljavaju sa skladištenjem otpada

ŠE
šestnapet
23:09 23.04.2011.

postoji mogucnost da je EKO TERSUS odlozio i vrlo opasni i otrovni otpad na to mjesto pa sam to zapalio jer tako se najjeftinije rijesiti opasnog otpada podmazeju malo na mjestima gdje treba i nema nikakve istrage a ekoloska katastrofafa ie napravljena za ovo bi net ko u njemackoj vec sutra prdio u zatvoru i ceskao se po glavi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije