Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvati, birajte

U Petrinji poslije mise letcima navijali za Bandića, a blatili Josipovića

letak
Miroslav Šantek/Pixsell
04.01.2010.
u 13:21

U letku se naveliko hvali Milan Bandić, a teško optužuje Ivo Josipović i navodi se mnoštvo neistina za oba kandidata. Piše kako je Bandić vlasnik stana na kredit te da je izgradio Spomen-dom "Ovčara".

PETRINJA - Na izlaznim stubama ispred župne crkve sv. Lovre poslije nedjeljne podnevne svete mise jedan je dječak dijelio letak naslovljen "Hrvati birajte". U njemu se naveliko hvali Milan Bandić, a teško optužuje Ivo Josipović i navodi se mnoštvo neistina za oba kandidata.

Za Bandića se, uz ostalo, navodi da je vjernik-katolik, domoljub, dokazani radnik, da je ustanovio Dan branitelja kao službeni blagdan Grada Zagreba, izgradio Spomen-dom "Ovčara" i velebni spomenik Domovinskom ratu na Mirogoju te od Zagreba napravio europsku metropolu.

Navodi se i kako je vlasnik stana na kredit (od 25 godina) i vikendice kraj Samobora.

Puno opširnije i više za Ivu Josipovića piše da je agnostik (nevjernik) i da je uz glazbeni harač koji je sam uveo postao najveći tajkun među političarima.

Maznuo je lovu, navodi se, čak 138.000 tadašnjih njemačkih maraka od posmrtne pomoći, tvorac je optužnica i deklaracije po kojoj su hrvatski generali izručeni Haagu, zagovaratelj je dvostrukog prava glasa za Srbe (iz obiteljskih razloga), a uz njegovu je pomoć, tvrdi autor letka, Međunarodni sud u Haagu optužio Hrvatsku za "udruženi zločinački pothvat".

Optužuju ga da je "lutka je na koncu" Zorana Milanovića i crvene elte koja želi novu balkansku uniju.

Navodi se da je vlasnik  devet stanova, kuće za odmor i ušteđevine od više od milijun eura.

O dijeljenju poslijemisnog letka "Hrvati birajte" župnik za Petrinju i Hrastovicu, dekan glinsko-petrinjskog dekanata, prečasni Mario Migles doznao je tek od novinara.

- Ništa sam znao, niti odobravam takav postupak. U crkvi nisam govorio i uopće neću govoriti o drugom krugu izbora i o kandidatima za predsjednika države - kazao je upravitelj dviju župa i voditelj dekanata u dijelu Banovine.

 

Komentara 45

OB
-obrisani-
13:57 04.01.2010.

Najbolja je tvrdnja da Josipović zagovara dvostruko pravo glasa za Srbe, Bandić je totalno ljigav i pokvaren, a to je zato jer mu kampanju vodi Srbin iz Glibodola, Duško Ljuština, Brat te srbende, Mile Ljuština je svojevremeno držao četničke straže po Gorskom Kotaru.

NY
nyira
14:18 04.01.2010.

Bude li Bandić predsjednik eto nam Meksika u Hrvatskoj gdje podzemlje vlada zemljom

BT
bili-tartuf
17:12 04.01.2010.

zasto ne komentirate Ono cá pisé ??..sa tim Komunistickim parolama \"smo daleko stigli\"..pogledajte Europu i Prave Antifasiste-EU socijaliste ??...razmislite dali je nas´Socijalizam Europski,..a ne Boljsévicko-Balkanski..(koji obavezno zavrsava sa Oruzanom Agresijom-isti ala-Palestina)...Dobronamjernost je Vrjednost za Svih,..a ne samo za pojedince...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije