Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okupili najužu obitelj

U Petrinji održano prvo vjenčanje nakon potresa: 'Kada se smiri sve imat ćemo veliku svadbu'

Prvo vjenčanje nakon potresa u Petrinji
screenshot 24sata
06.03.2021.
u 18:51

Imali su sreće i u organizaciji jer je crkva u kojoj su se vjenčali montažni objekt

U Petrinji održano prvo vjenčanje od potresa, a mladenci Katarina Gluvić (21) i Marin Perković (22) bili su nasmijani i poletni, unatoč katastrofi koja je samo prije dva mjeseca poharala ovaj kraj. Njihova se najuža obitelj okupila u Crkvi Svetog Ivana Pavla II.

Planove za veliko slavlje u siječnju pokvarila im je pandemija koronavirusa, no kako su rekli za 24sata, ljubav je bila i ostala jača od svih nepogoda. Briga jedno za drugo samo ih je još više zbližila. Imali su sreće i u organizaciji jer je crkva u kojoj su se vjenčali montažni objekt. Imali su pjesme koje su željeli, a svećenik im je nakon svega zaželio puno sreće. Trebalo im je to, jer ih je, kao i njihove sugrađane, potres duboko uzdrmao.

- Živimo kod njegovih gdje imamo svoj kat kuće. Tog 29. prosinca bila sam u sobi, a Marin je s ocem sanirao napukli dimnjak na krovu kuće. Kad je počelo tresti, primili su se za njega i samo su čekali da padnu. Ma 300 stvari prošlo mi je taj tren kroz glavu, ispričala je Katarina čija je briga bila veća zbog toga što je trudna. 

- Tog dana uzeo sam ženu, stavio je u auto i odveo je 300 kilometara dalje na sigurno. Ostali smo dva tjedna, a potom se vratili. To je ipak Petrinja, tu smo se upoznali i tu smo odrasli - kaže Marin. Morali su čekati da se opet otvori matični ured kako bi mogli srediti dokumentaciju.

- Danas sam u petom mjesecu trudnoće. Dogovorili smo se da će se zvati Mia Vita - kaže Katarina i dodaje kako će ostati živjeti u Petrinji. Neko vrijeme boravili su u Austriji, no vratili su se u zavičaj. Marin radi u građevini, a ona je trenutno nezaposlena. 

Zbog malog vjenčanja kuma Sara Lovreković (21) nije imala puno logističkih priprema, no pomogla je oko drame s prstenjem.

- Nisam znala gdje sam stavila naše burme. Prekopali smo sve, pomogla mi je kuma u potrazi i na kraju smo ih našli u ormariću na polici - uzbuđeno je ispričala Katarina. Mladenci se zapravo znaju od djetinjstva. Bili su prijatelji, a za ono nešto više, kaže Katarina, zaslužna je njena mama.

- Rekla mi je kako je Marin baš dobar dečko, ministrirao je i predložila mi da bi baš s njim mogla otići na kavu. Nakon toga smo se zbližili - prisjetila se Katarina i kroz smijeh dodala da je majka jako dobro procijenila. Za zaruke pak, kaže da je prozrela Marinov plan. Naime, želio ju je odvesti u restoran na večeru i pitati hoće li se udati za njega. Pronašla je prsten pa su se na kraju zaručili kod kuće. Veličinu je, kaže, odlično pogodio. Mladenci nisu organizirali tradicionalne momačke i djevojačke večeri. 

- Jednom kada se smiri sve imat ćemo veliku svadbu. U crkvi ćemo imati obnovu zavjeta i blagoslov kako bi to doživjeli svi oni koji nisu mogli sada biti s nama - kažu mladenci. 

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Ključne riječi

Komentara 2

RO
RogaBabaroga
21:37 06.03.2021.

sretno mladencima 🥰

Avatar rubinet
rubinet
19:00 06.03.2021.

Mia Vita ? Dobro da nije Cede Vita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije