Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sisak

U petak se ruši Guinnessov rekord za najdužu štrudlu na svijetu

Foto: City Games
19.06.2019.
u 14:18

Štrudla će biti složena na stolovima, u više redova, u neprekidnom nizu, a nakon službenog mjerenja bit će podijeljena posjetiteljima za degustaciju

Sisak će se prema svemu sudeći ovog petka upisati u knjigu Guinnessovih rekorda. Naime, bazeni u Capragu bit će u petak, 21.lipnja, mjesto na kojem će u sklopu manifestacije City Games, nastati najduža štrudla na svijetu.

- Riječ je o tradicionalnoj štrudli od jabuka koja bi trebala biti dugačka između 1500 i 1600 metara te težiti oko dvije tone. Planirana težina tijesta je 800 kilograma, dok bi nadjev trebao težiti 1200 kilograma. Za izradu ove štrudle utrošit će 500 kilograma brašna T-400, 1000 kilograma jabuka, 200 kilograma šećera, 200 kilograma margarina, 50 kilograma mljevenog šećera te dodatno limuna, cimeta i soli - kazuje Snježana Kožić iz tvrtke Mlin i pekare, koji će proizvesti ovu najdužu štrudlu na svijetu, dodajući kako se predviđa da će za izradu najduže štrudle biti potrebno između 250 i 300 radnih sati. 


 

Štrudla će biti složena na stolovima, u više redova, u neprekidnom nizu, a nakon službenog mjerenja bit će podijeljena posjetiteljima za degustaciju.

Organizator ovog pokušaja obaranja Guinnessovog rekorda je Autopromet Sisak d.o.o., a sve počinje na bazenima u Capragu od 18 sati.

Komentara 1

CA
cacko
14:27 19.06.2019.

Budem dosla samo ako bude Lovri-merzel u struku zamotana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije