Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nekorištenje sigurnosnog pojasa

U pet dana utvrđeno čak 134 prekršaja

sigurnosni pojas
Tomislav Miletić/Pixell
17.03.2014.
u 18:47

-Poznato je da je upravo nekorištenje sigurnosnog pojasa u uvjetima gradske vožnje, znači kada je riječ o manjim brzinama, uzrok povećanog broja ozlijeđenih u prometu – upozorava Ivana Radić.

Na području Policijske uprave požeško-slavonske u razdoblju prošli tjedan provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa koja se inače provodila i u drugim zemljama EU. Naime, problem nekorištenja sigurnosnog pojasa nije uočen samo u Hrvatskoj nego i na području cijele EU.

-Tijekom akcije ukupno je utvrđeno 134 nepoštivanja prometnih propisa vezano za korištenje sigurnosnog pojasa. Od toga broja 132 prekršaja odnose se na osobe koje nisu bile vezane na prednjim sjedalima, dok se 2 prekršaja odnose na osobe koje nisu koristile sigurnosni pojas na stražnjim sjedalima – istaknula je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.

Zanimljivo da je tijekom cijeloga mjeseca veljače na području ove županije zabilježeno 146 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Zabilježena su i četiri slučaja u kojima djeca prevožena u vozilu nisu bila vezana sigurnosnim pojasom.  Iz policije upozoravaju da se djeca do 5 godina starosti moraju u vozilu prevoziti u ispravno postavljenoj auto sjedalici, a od 5 do 12 godina na posebnom postolju prilagođenom visini djeteta da se može sigurno vezati.

-Poznato je da je upravo nekorištenje sigurnosnog pojasa u uvjetima gradske vožnje, znači kada je riječ o manjim brzinama, uzrok povećanog broja ozlijeđenih u prometu – upozorava Ivana Radić.

 

Komentara 1

Avatar prckoostajeprcko
prckoostajeprcko
21:27 19.03.2014.

računica jasna ko dan 134x300 kn=40200 kn jednostavno državna blagajna malo bogatija za koju kunicu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije