Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PVC VREĆICA U KIFLI

U pekarnici na Murteru proizvodi "punjeni" vrećicama i plastikom

pekara
PIXSELL
13.04.2010.
u 12:37

Splićanka Vlatka Maleš u istoj pekarnici na Murteru kupila je kiflu "punjenu" plastičnom vrećicom, a kupivši kruh pronašla je dugu nit, pretpostavlja, s metle.

Za Splićanku Vlatku Maleš, koja vikende provodi na Murteru, doručak prošlog vikenda dugo će ostati u sjećanju. Naime, kupila je još toplu kiflu u pekarnici znakovita naziva "Moćan proizvod" kada je nakon nekoliko zalogaja zagrizla plavu PVC vrećicu koja se pekla zajedno s tijestom.

Otišla je u pekarnicu kako bi reklamirala kiflu, a prodavačica se pristojno ispričala i ponudila novi proizvod po njihovoj želji u zamjenu. Gospođa Maleš sve im je oprostila te kod njih kupila kruh.

Sreća je nije poslužila ni u slučaju kruha iz iste pekarnice u kojem je ovoga puta pronašla dugačku prozirnu nit, pretpostavlja otpalu s metle. Gospođa Maleš zasigurno više neće kročiti u "Moćan proizvod".

Za Slobodnu Dalmaciju djelatnici pekarnice izjavili su da dobivaju gotova sirova peciva koja zatim peku te da ne mogu kontrolirati što se nalazi u tijestu.

Ključne riječi

Komentara 5

PA
pašticada
14:09 13.04.2010.

To mu radi konkurencija.Inače znam te dućane i nebi pisao napamet.To je šporka borba.

DU
Deleted user
13:10 13.04.2010.

Slike iz naših pekara i slastičarnica su uglavnom horror za sanitarnu inspekciju. Ali... Gledajte, naš sistem funkcionira tako da se najprije dogodi salmoneloza ili neka slična ozbiljna pojava u lancu trgovina odnosno pekarama ili slastičarnicama i onda slijedi kampanjski izlazak sanitarne na teren plus kazne i ostalo. U Njemačkoj pak imaju službu za kontrolu svih lokacija gdje se priprema hrana i onda njihovi sanitarni tehničari idu u redovite ophodnje i samo unose u zapisnik što ne valja, svaka 3-4 tjedna. Vlasnika mora supotpisati i onda ima neki grace period od tjedan ili dva ukoliko je u pitanju ozbiljan tehnički problem da otkloni nedostatak i pozove opet sanitarnu da to zapisnički konstatira i - ništa. Međutim, ukoliko ne otkloni, e onda fasuje golemu kaznu. To je prevencija, a ne suludo globljenje i to na duge staze ima daleko veći učinak.

ZD
Zdravek
14:20 13.04.2010.

13.04.2010. u 13:10h mikrogrizzly je napisao/la: \"To je prevencija\" ma to moze kad vani drzava funkcionira, a ne kod nas postoje inspekcije, i cesto su to skolovani ljudi, al kaj ces kad je sve izmjesano i onda na kontroli hrane radi veterinar ili na kontroli mesa radi pravnik ili ekonomist?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije