Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijena slobode

'U Paragvaju se sve može kupiti. Sloboda košta 50 tisuća eura'

odvjetnik
Zoran Marinović
23.01.2011.
u 19:15

Poznati odvjetnik dr. Gonzales Stanley o tome kako je angažiran i kako se Hrvati mogu spasiti

Jedna od enigmi u slučaju Domagoja Toblera i Mirka Novakovića odnosi se na to što je za njihova branitelja angažiran jedan od najpoznatijih paragvajskih odvjetnika dr. Edgar Gonzalez Stanley, šef kancelarije Gonzalez, Ocampos & Asociados.

Pojednostavnjeno, usluge tog odvjetnika izrazito su skupe jer se on proslavio obranama nekih od većih južnoameričkih trgovaca drogom. To područje ujedno mu je i uža specijalnost pa je tako već vodio slučajeve od SAD-a, preko Španjolske, do Argentine i Paragvaja.

– Ne plaća me nitko pa ni SENAD, dakle nije službeno. Jedan agent iz policije javio mi je za slučaj, a kako sam jedan od rijetkih odvjetnika u Paragvaju koji govori

engleski, tako sam angažiran. Plaću očekujem tek od obitelji – rekao nam je Gonzalez Stanley.

Objasnio je zatim da se o Domagoju Tobleru i Mirku Novakoviću brine kao da su njegova vlastita djeca, donosi im sve što im je potrebno u zatvoru te se bori da ostanu u ćelijama SENAD-a. Pritom kritizira i hrvatsko veleposlanstvo u Buenos Airesu.

– Ne može me zvati netko tko ne razumije pravo ni procese u Paragvaju, zatim od mene tražiti određene usluge kao da me oni plaćaju, a ne plaćaju, te na kraju lagati da su nam ponudili pomoć u ovom slučaju jer to nisu učinili, barem ne do sada – kaže odvjetnik.

– Treba biti realan i obitelji ovih mladića reći kako stoje stvari. Dakle, ja im sugeriram da otkriju ljude s paragvajske strane koji su im dali drogu. U tom slučaju bili bi gotovo sigurno oslobođeni jer oni vlastima ovdje nisu bitni. Što se mene tiče, borim se da ne odu u Tacumbu ili, ako već moraju, da ih se smjesti u VIP odjel. Kako je objasnio, riječ je o jedinom dijelu tog zatvora u kojemu se zatvorenicima može jamčiti sigurnost. Bez ustručavanja pritom navodi da tjedan dana boravka na tom mjestu košta 200 dolara po osobi.

 – Ako se to ne plati, dečki će biti smješteni u dio zatvora gdje su siromašniji zatvorenici. Tamo se bez novca također ne može preživjeti. Za Mirka nisam zabrinut, ali Domagoj je borac i čini mi se da se voli potući. Međutim, nema tamo tučnjave. Na njega samoga krenut će 200 lokalnih ljudi i to ne može dobro završiti. Zato je zatvor i podijeljen na dio za strance koji imaju novca, dio za homoseksualce, za dilere... Svatko sa svojima. Što se tiče paragvajskog pravosudnog sustava, odvjetnik Gonzalez Stanley također je bio vrlo jasan.

 – Postoji opcija i da izađu vrlo brzo. To košta jako puno. Oko 50.000 eura za obojicu. Tu već govorimo o angažmanu obitelji. Naravno, ja ne mogu jamčiti što će se s njima dogoditi kada se vrate u Hrvatsku, ali odavde mogu jednostavno otići. Ovo je Paragvaj – poručio je odvjetnik.

Komentara 3

Avatar guten_tag
guten_tag
14:56 25.01.2011.

toliko je puta dva prokockao jedan veleposlanik . idemo ministre jandrokoviću , u tvojim je rukama spas ovih dječaka , vrati ih kući .

Avatar guten_tag
guten_tag
23:57 23.01.2011.

država treba spasiti ove mlade ljude zavedene i neiskusne , neka im je to pouka za cijeli život . treba ih svakako spasiti jer lako je upasti u nevolje , samo teško se iz njih izvući bez pomoći .

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
17:16 24.01.2011.

mutan je neki lik taj odvjetnik...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije