Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U humanitarne svrhe

U padu zrakoplova poginuo tinejdžer koji je putovao oko svijeta za svjetski rekord

Haris Suleman
Foto: screenshot/youtube
1/2
24.07.2014.
u 09:11

Otac i sin Sulemani su na 30-dnevni put krenuli iz Indiane 19. lipnja. Željeli su postaviti rekord za najbrže putovanje oko svijeta u zrakoplovu s jednim motorom i s najmlađim pilotom

Američki tinejdžer koji je krenuo na put oko svijeta s namjerom da postavi svjetski rekord poginuo je u padu zrakoplova u Tihi ocean u srijedu.

Tijelo 17-godišnjeg mladića koji je i upravljao zrakoplovom s jednim motorom pronađeno je, a spasilačke snage i dalje su u potrazi za mladićevim ocem Babarom Sulemanom koji je krenuo na put sa svojim sinom Harisom.

Sestra stradalog Harisa rekla je da je ovo putovanje bio san njezina oca dugi niz godina, a i posebno je uzbuđen bio i njezin brat Haris koji je nedavno dobio pilotsku dozvolu. Dodala je da je Haris bio uvježban za let preko oceana, a planirano je da upravlja zrakoplovom samo u hitnim slučajevima. Glavni pilot trebao je biti njihov otac, pojasnila je i dodala da su obojica uvijek imala zaštitna odijela dok su letjeli iznad vode te da ne zna zašto ih ovaj put nisi imali na sebi.

Sulemani su na put krenuli iz Indiane 19. lipnja na 30-dnevni put. Željeli su postaviti rekord za najbrže putovanje oko svijeta u zrakoplovu s jednim motorom i s najmlađim pilotom. Otac i sin htjeli su ovim putovanjem i prikupiti novac u humanitarne svrhe za gradnju škole u Pakistanu, piše Emirates247.

 

 

>>U padu zrakoplova poginulo 47 osoba: Vatru ni jaki pljusak nije uspio ugasiti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije