Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tajni sastanci

U ovom sobičku elita je krojila sudbinu Podravke i čitavog kraja

Soba
Foto: Ivan Brkić/Pixsell
1/5
16.12.2010.
u 12:00

Mala i neugledna prostorija na prvome katu koprivničkog restorana Crna gora skriva mnoge tajne

Tražite mirni kutak u kojemu želite skovati urotu, srušiti stranačkoga šefa ili tek skrojiti izbornu listu? Dođite k nama, diskrecija zajamčena!

Mogao bi to biti reklamni tekst za restoran Crnu goru, smješten u šumi na rubu Koprivnice, međutim, gazdi Željku Vitelju – Žacu sigurno ne pada na pamet da pokrene takvu reklamnu kampanju.

I konobari kucaju

Uostalom, kad bi reklamirao da u Crnoj gori postoji sobičak u kojemu se u proteklih nekoliko godina okupljala politička i gospodarska elita iz Koprivničko-križevačke županije kad je na miru, daleko od očiju javnosti, trebala skovati kakav plan ili donijeti kakvu prevažnu odluku, onda taj sobičak više ne bi bio tajan i od diskrecije ne bi ostalo niti "d".

– Oni dođu i znaju da imaju mira. Čak i konobari pokucaju prije nego što ih dođu pitati hoće li što popiti ili prigristi – jedino je što možete izvući iz Žaca, koji bi sigurno mogao ispričati mnogo više o sijelima održanima u prostoriji na prvome katu Crne gore – odmah s vrata desno, pa na stepenice – kad to ne bi kvarilo posao.

"Pod Isusom"

A kad bi zidovi mogli govoriti, doznalo bi se mnogo o tome kako su se sklapale koalicije, dijelile pozicije na izbornim listama, krojila poslovna politika Podravke, kupovali igrači za NK Slaven Belupo...

Ovako, tek kruže legende o tome da se društvo iz tajnoga sobička znalo toliko posvaditi da su letjele čaše, ali i da je bilo veoma ugodnih i intimnih trenutaka, prožetih čistim hedonizmom, poput onoga kad je jednome od bivših Podravkinih menadžera ponestalo cigara pa je slao taksi po nove. Još bi netko mogao svašta ispričati o tome kako se proteklih godina vodila politika u Koprivničko-križevačkoj županiji, pa i šire, i o tome o čemu su razgovarali potpredsjednici Vlade i Sabora, ministri, šefovi i članovi uprava velikih kompanija...

Svih tih godina događaje za malim stolom u sobičku na katu Crne gore promatrao je – raspeti Isus.

Zbog te slike Vlatka Vinceka iz 2000. godine, koja visi na zapadnom zidu, upućeni u sve tajne skrivenog sobička tu prostoriju zovu – "pod Isusom".

Komentara 8

VI
vidovit
14:33 16.12.2010.

Jer tu bil i Fižulič dok je prodaval Belupo.

Avatar tkozna
tkozna
16:50 16.12.2010.

Jadna tema za dobitnika priznanja. Naj Hrvekt tak\' nisko iti!!!

12
12345
22:59 20.12.2010.

i žac je s njima sve krojil.........................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije