Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28.10.2014. u 14:00

Dok gledam Hrvatsku uživo koju ona uređuje, pada mi na pamet: što bi Amerikanci napravili od novinarke kao što je Maja Sever!

Igor Francetić, šef Povjerenstva za lijekove KBC-a Zagreb, neugodno se mrgodio i meškoljio jučer na stolcu nasuprot Maji Sever u studiju Hrvatske uživo. Kako i ne bi, Maja se već pročula kao novinarka koja grize poput morskog psa kad se radi o pravima malog čovjeka, a tema razgovora bila je autentično njezina – majka petero djece oboljela od karcinoma kojoj su oteli lijek od kojeg joj je bilo dobro.

Držeći se strogo znanstveno i hladno, profesor je govorio kako ispitivanjem nije dokazano da Zagrepčanka Lovorka Hančić ima opasne nuspojave na generički lijek Imakrebin koji joj je propisan umjesto originalnog Gliveca. Ali, Maja Sever nije se dala impresionirati niti profesorovom titulom, niti njegovim ispitivanjem. Uglednog profesora uporno je i srčano pitala: – Zašto ne vjerujete teško oboljeloj ženi? Koji je njezin interes da izmišlja i laže? Je li doista potrebno da se čovjek skine gol pred medijima i kaže "evo, ovo sam ja" da bi sustav reagirao?

Dok gledam Hrvatsku uživo koju ona uređuje, pada mi na pamet: što bi Amerikanci napravili od novinarke kao što je Maja Sever! Kad bi na Prisavlju bio barem jedan šef s pravim nosom za posao, Maja Sever sutra bi dobila svoju emisiju, svoju ekipu i takvu produkciju da bi mogla obilaziti Hrvatsku i boriti se za prava malog čovjeka protiv svih silnih birokrata skrivenih iza šaltera i titula, zadubljenih u nekakve papire ili vlastite interese. I ne bi dobila tek nekakvu sporednu minutažu. U zemlji nevoljnika Maja Sever mogla bi držati prime time termin svaki dan i postati hrvatska Oprah specijalizirana za prava malog hrvatskog čovjeka.

PLUS

Sanja Mikleušević Pavić uspjela je u razgovoru s Tomislavom Ivićem (HDZ) istjerati na čistac da braniteljski prosvjed nije motiviran materijalnim pravima.

MINUS

Kad nekome uđeš u kuću, on nije tvoj gost pa bila ta kuća i šator. To očito ne zna ni Ana Glavan Budija koja se za Studio 4 obratila Đuri Glogoškom kao svom gostu.

>> 'Ovdje se radi o želji da se dobije lijek za koji pacijentica misli da je za nju dobar'

>> U cirkusu oko uhićenja Bandića i Kikaša u prvom planu romantična ljubav

Komentara 30

ST
strsljen2013
16:12 28.10.2014.

Vratite nam Blaženku.

DU
Deleted user
14:51 28.10.2014.

Niste jedini koji okreće program kad dotična vodi spomenutu emisiju.Gospođa je upravo loš primjer na što je došlo novinarstvo HTV-a.Kad joj pridodate Stipu Alfira onda su u kompletu.Strava od novinarstva!

DU
Deleted user
14:35 28.10.2014.

ne lupetaj s tom majom se(R)ver novinarka od zadatka iliti partije.pitaj ju di joj je ivica lovrić kog je za svaku malu zvala na dalekovidnicu tema naravno pokradena cibona.vratite te emisije pa će te vidit ko i što stoji iza svega toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije