Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Manje aflatoksina

U otkup vraćeno 47 posto mlijeka, odnosno 740.572 litre dnevno

mlijeko seljaci krave (1)
Ivica Galović/PIXSELL
12.03.2013.
u 16:03

Proizvođači mlijeka koji su koristili zamjensku stočnu hranu i mikofiksatore vraćeni su u otkup mlijeka jer je razina aflatoksina u njihovu mlijeku pala na dopuštene razine

Mljekare su nastavile s prikupljanjem mlijeka s farmi i odvozom u bioplinska postrojenja, a od 26. veljače do 11. ožujka prikupljeno je 952.676 litara mlijeka, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede koje provodi Akcijski plan za rješavanje problema mliječnog sektora.

Proizvođači mlijeka koji su koristili zamjensku stočnu hranu i mikofiksatore vraćeni su u otkup mlijeka budući je razina aflatoksina u njihovu mlijeku pala na dopuštenu razinu. Tako je u otkup vraćeno 47% od ukupne količine mlijeka obuhvaćene Akcijskim planom na dnevnoj razini, što čini 740.572 litre zdravstveno ispravnog mlijeka dnevno.

Veterinarska inspekcija i službe Hrvatske poljoprivredne agencije izvršile su obilazak ukupno 776 poljoprivrednih gospodarstava i uzele ukupno 1349 uzorka stočne hrane. Od toga je 37% uzoraka imao koncentracije aflatoksina iznad dopuštenih granica.

>>Jakovina: 42% mlijeka vraćeno je u sustav, no uvijek ima galamdžija

 

Komentara 2

AI
aids
16:56 12.03.2013.

pa ima mlijeka u Njemačkoj , zašto morama sve proizvoditi.......

AI
aids
17:00 12.03.2013.

mi smo država "apsurda" jedni jedu svinje , a drugi jedu ribu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije