Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus

Karlovčanin zarazio osječke poduzetnike, već je stvarao probleme

Samoizolacija
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
23.03.2020.
u 11:32

Iz Kriznog stožera poručuju kako nema razloga za paniku jer su bili u samoizolaciji te da se poduzimaju mjere na utvrđivanju s kim su još bili u kontaktu

U Hrvatskoj je dosad potvrđeno 306 slučaja zaraze koronavirusom. Pet osoba je ozdravilo. U Osječko-baranjskoj županiji zaražene su još dvije osobe.

"Za sada dobro, kontroliramo situaciju", kazao je župan Ivan Anušić.

"Još dvije osobe su pozitivne, hospitalizirane su, bez poteškoća. Šest ostalih osoba, koje su već prije hospitalizirane, stabilne su", kazano je na presici Stožera. "Mi smo kontaktirali njihove kontakte", kazali su.

Video: Igor Rudan: Što svatko od nas može sada učiniti u borbi protiv pandemije COVID-19?

Riječ je o vlasnicima velike tvrtke s osječkog područja koji zapošljavaju između 200 i 300 ljudi, a bave se industrijom koja je u kontaktu s velikim brojem građana. Međutim, iz Kriznog stožera poručuju kako nema razloga za paniku jer su bili u samoizolaciji te da se poduzimaju mjere na utvrđivanju s kim su još bili u kontaktu. Što se tiče pronalaženja kontakata, to je još uvijek ''paukova mreža'' i tijekom dana bit će analizirano desetak uzoraka.

Izvor je, kako su rekli u Stožeru, neodgovorna osoba iz Karlovca koja je već stvarala probleme na karlovačkom području i području Zagreba. Iz Stožera su zato apelirali na osobe koje se zaraze da se jave službama.

Četiri osobe kršile su samoizolaciju. Policija dvije nije zatekla na mjestu stanovanja jer su otišle u BiH.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Francek007
Francek007
14:27 23.03.2020.

Ako je istina da je u Osijeku riječ o poduzetniku i njegovom sinu koji su vlasnici velike firme u Osijeku i ako je istina da se nisu pridržavali mjere samoizolacije nego su održavali sastanke u firmi, a sin pravio partyrty za ekipu. Onda se ja pitam kako da građani Osijeka pokrenu pravni postupak pred sudom protiv njih obojeice zbog ugorze građana grada Osijeka.

BH
Bunjevac=Hrvat
12:58 23.03.2020.

Neodgovornog Karlovčanina drastično oglobiti,a onda dugotrajni zatvor.

DR
Drass79
14:24 23.03.2020.

Namjerno širenje zarazne bolesti je kazneno djelo i ide se u zatvor...ali kad smo mi Arvati takvi , imamo zakone ali smo naučeni da ih se ne držimo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije