Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRNI PROSVJED U OSIJEKU

FOTO Građani se okupili zbog ubojstva studentice: 'Spremamo revolucije, a ne ručkove'

Osijek: Održano mirno okupljanje  povodom ubojstva studentice Miheale Berak
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/6
07.10.2023.
u 13:15

Okupljanje je reakcija na ubojstvo Mihaele Berak (21) koju je 20. rujna ubio policajac Marko Smažil (28)

Tijekom prijepodneva u Osijeku je održano mirno okupljanje pod nazivom "Sigurnost i povjerenje" kao reakcija na ubojstvo studentice Mihaele Berak (21). Nju je 20. rujna ubio policajac Marko Smažil (28). Na okupljanje su pozvane sve građanke i građani Osijeka, kao i čitave Osječko-baranjske te okolnih županija. 

Među brojnim transparentima koji su građani donijeli stoji "Stop femicidu"; "Neću nikad šutit. Živio feminizam"; "Policijo, pometite nered u svojim redovima"; "Da, feministkinja sam. Ne, ne mrzim muškarce"; "Hrvatska i zakoni - oksimoron"; "Spremamo revolucije, a ne ručkove"...

GALERIJA Mirno okupljanje u Osijeku povodom ubojstva studentice pod nazivom "Sigurnost i povjerenje"

Osijek: Održano mirno okupljanje  povodom ubojstva studentice Miheale Berak
1/12

Smažil je osumnjičen za ubojstvo 21-godišnje djevojke koju je ubio hicem iz službenog pištolja. Isprva se sumnjalo na samoubojstvo, a zatim je policajac prijavljen za teško kazneno djelo ugrožavanja života i imovine. Nakon toga je Državno odvjetništvo otvorilo istragu zbog sumnje u ubojstvo. Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog bojazni od utjecaja na svjedoke i opasnost od ponavljanja djela. Smažil je osobno oružje zadužio 9. kolovoza, a za njega je prošao obuku za sigurno rukovanje. 

Njegovi kolege i šefovi i dalje su stava da je njezina smrt nesretan slučaj, a pojavile su se i optužbe za zataškavanje na račun osječkih policajaca. "Po onome što smo mi zaključili, on se malo hvalio i pokazivao novu futrolu, vadio je pištolj, repetirao i u jednom trenutku, zbog lošeg baratanja oružjem, pištolj je opalio", rekao je Ladislav Bece, načelnik PU osječko-baranjske policije. Načelnikova izjava izazvala je lavinu reakcija među građanima, ali i među onima na političkoj sceni.

VIDEO Privođenje policajca osumnjičenog za ubojstvo djevojke

Ključne riječi

Komentara 5

EJ
ejStef
14:49 07.10.2023.

Ma nisu oni tu radi revolucije, njima se sviđa ideja onog što je tu bilo nakon revolucije '45...

CA
cavecanem
14:37 07.10.2023.

Meni draži dobar rucak nego revolucija. Možda sam staromodan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije