Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

U organizaciji Hrvatske udruge za igre na sreću održana edukacija zaposlenika o ovisnosti o kockanju

Hrvatska udruga za igre na sreću
12.10.2021.
u 10:57

Na dvodnevnoj edukaciji sudjelovalo je gotovo 100 zaposlenika triju velikih kladionica

Hrvatska udruga za igre na sreću (HUZIS) organizirala je edukaciju o ovisnosti o kockanju za zaposlenike svojih članova. Dvodnevna edukacija održana je 7. i 8. listopada u Hotelu International u Zagrebu. Na predavanjima višegodišnjih suradnika HUZIS-a, izv. prof. dr. sc. Nevena Ricijaša i dr. sc. Davora Bodora, sudjelovalo je gotovo 100 zaposlenika kladionica s ciljem prepoznavanja i prevencije ovisnosti o kockanju.

Prvog dana edukacije sudionici su se upoznali s pravnim i društvenim kontekstom industrije igara na sreću, utjecajem pravnog i društvenog konteksta na ponašanje igrača te učestalosti kockanja i problema povezanih s kockanjem. Izv. prof. dr. sc. Neven Ricijaš poseban naglasak stavio je na učestalost i utjecaj uključivanja maloljetnika u igre na sreću te standarde zaštite igrača u privređivanju igara na sreću.

„Godinama provodim edukacije u području ovisnosti o kockanju, a koje su posebno važne i za zaposlenike ove industrije. S HUZIS-om imam vrlo uspješnu suradnju, kako vezano uz edukaciju zaposlenika njihovih članova, tako i kroz podršku koju pružaju za nacionalnu implementaciju Programa prevencije kockanja mladih „Tko zapravo pobjeđuje?“ u srednjim školama, a koji je razvijen na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Zadovoljstvo mi je da smo, unatoč izazovnim okolnostima, bili u mogućnosti osigurati ovu edukaciju u skladu s epidemiološkim mjerama“ – istaknuo je profesor na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu dr. sc. Neven Ricijaš.

Edukacija zaposlenika kladionica je više godina neizostavni dio djelovanja Hrvatske udruge za igre na sreću kojom žele pokazati i potaknuti svijest o važnosti zakonitog i etičkog poslovanja u industriji igara na sreću. Ovom aktivnošću, HUZIS svojim zaposlenicima želi dati što kvalitetniji uvid u okvir priređivanja igara na sreću i načine kako zaštiti osjetljive društvene skupine od razvoja ovisnosti o kockanju.

Drugog dana edukacije naglasak je stavljen na teme kockanja i radnog mjesta te ovisnosti o kockanju. Specijalist psihijatar, voditelj Dnevne bolnice za ovisnike o kockanju u Psihijatrijskoj bolnici „Sveti Ivan“ dr.sc. Davor Bodor istaknuo je važnost razumijevanja ovisnosti o kockanju kao društvenog problema.

„Edukacije poput ove u organizaciji HUZIS-a važan su korak s ciljem šireg razumijevanja ovisnosti o kockanju kao društvenog problema koji je i dodatno intenziviran pandemijom koronavirusa. Višegodišnje provođenje ovakve edukacije polučilo je sjajne rezultate i reakciju zaposlenika pa vjerujemo da će tako biti i sada. Zaposlenike smo educirali o procesima razvoja ovisnosti o kockanju, koji podrazumijeva i kontakt s rizičnim skupinama.  Organizirajući edukaciju za svoje zaposlenike, HUZIS je ponovo pokazao društvenu odgovornost i potaknuo podizanje svjesnosti o problematici ovisnosti o kockanju u našem društvu. Drago mi je što mogu sudjelovati u edukaciji koja daje doprinos razumijevanju ovisnosti kao društvenog problema“ – zaključio je dr. sc. Davor Bodor.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije