Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U Ordinaciji iz bajke sada će bolesničke dane lakše provoditi djeca iz cijele Hrvatske

Odjel krasi devetnaest umjetničkih radova – crteži su to koje su slala djeca iz svih krajeva Hrvatske želeći njima poslati pozitivne misli teško bolesnim vršnjacima
17. lipnja 2015. u 19:06 4 komentara 3461 prikaza
ordinacija
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/22

Tko god je prepoznao stvari što ih je njegova tvrtka donirala, zasigurno je u sebi osjetio zadovoljstvo jučer na Zavodu za dječju onkologiju i hematologiju Dječje bolnice Zagreb, na maloj svečanosti završetka projekta Večernjeg lista Ordinacija iz bajke.

Pogled u bolji svijet

Večernjakovi čelnici Mario Vrgoč, član uprave i Dražen Klarić, glavni urednik, s partnerima Večernjaka, koji su pomogli u uređenju novih prostorija u Klinici za tumore KBC-a “Sestre milosrdnice”, kamo se Zavod iz Klaićeve preselio, obišli su novouređeni prostor – dakako, s propisanom zaštitom kakva se koristi na odjelima tog tipa. Pedijatrica hematoonkologinja dr. Aleksandra Bonevski provela ih je kroz dnevnu bolnicu, hematološki stacionar i stacionar za solidne tumore, vrtić...

Sto tisuća kuna vrijednu opremu Večernjakovi partneri darovali su u ovoj humanoj akciji, pa su odjelni dječji vrtić i škola uređeni i opremljeni društvenim igrama, igračkama i pelenama, dvije kuhinje kućanskim aparatima, izrađen je infopult te je nabavljen namještaj za prostore za zaposlene i za male bolesnike. Šećer na kraju devetnaest je umjetničkih radova koji krase zidove – crteži su to koje su slala djeca iz svih krajeva Hrvatske želeći njima poslati pozitivne misli teško bolesnim nepoznatim mališanima.

Kad se u Večernjaku rodila ideja o opremanju jednog odjela, ministar zdravlja Siniša Varga predložio je da to bude upravo odjel iz Klaićeve, koji je preseljen nakon dva desetljeća rada u lošim uvjetima.

– Zahvalio bih vam svima jer prije tri mjeseca ovaj prostor bio je onkološki odjel za odrasle, a sada je posve drugačiji. Djeci i roditeljima ovdje će biti lakše, a lakše će se i raditi. Ovo je dio Klaićeve, privremeno, dok se ne izgradi nova dječja bolnica, i tada ćemo vas opet pozvat – kazao je dr. Zoran Bahtijarević, sanacijski upravitelj KDB-a Zagreb.

Zamjenik ministra zdravlja prim. Marijan Cesarik istaknuo je kako je naziv akcije, Ordinacija iz bajke, odlično odabran. – Kad su djeca uplašena, tješi ih se bajkama, čestitam i na akciji i na njenu nazivu – kazao je Cesarik te posebno istaknuo ulogu prof. Danka Velimira Vrdoljaka, sanacijskog upravitelja KBC “Sestre milosrdnice”.

Glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić zahvalio je domaćinima i partnerima što su se okupili oko ove dobre ideje:

– Ovakve se akcije najčešće organiziraju oko Božića kada svi mislimo na one koji trebaju pomoć, zato mi je posebno drago da je ova uoči ljeta i da su teško bolesna djeca dobila malo bolji, šareniji pogled na svijet – kazao je Dražen Klarić te istaknuo kako je za akciju najviše zaslužna Irina Čulinović, voditeljica Communityja Zdravlje, istaknuvši kako je Večernjak bogat upravo zato što ima kvalitetne ljude.

Zahvala svim partnerima

Dirnuta, Irina je priznala kako je ne jednom zaplakala dok je akcija trajala te je podsjetila da je ovo referentni centar Ministarstva zdravlja za solidne tumore dječje dobi i da se tu liječe djeca iz cijele zemlje, zahvalivši potom partnerima na sudjelovanju.

Prigodni su znak zahvale od djece i Večernjaka primili Mirna Pajdaković, zamjenica predstojnika ureda uprave JANAF-a, Saša Krbavac, predsjednica uprave Uniqa osiguranja, Vedran Dujmović, direktor marketinga i član uprave Prima grupe, Ivana Đerek Dubravčić iz Tosame te predstavnici Peveca i Müllera. Zahvalnice su dodijeljene i udrugama Krijesnica, Felix, Nina i Ljubav na djelu.

>> Izabrane slike za dječji odjel onkologije

Alcatel | Autor : Alcatel Foto: Alcatel

KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE
Stiže vrhunac toplinskog vala. Stručnjaci objasnili uzrok ekstremnih vrućina: 'Tek je počelo'
Zdravstveno osiguranje
Dopunsko, dodatno ili oboje? Ovo su razlike u dobrovoljnim zdravstvenim osiguranjima koje morate znati
  • Deleted user:

    Da ste barem jednu sliku te ordinacije iz bajke objavili. Barem jednu. Od ovih faca što se naslikavaju, želudac me zabolio. A najbolje...obuloim čarape na štikle...smijurija...

  • Deleted user:

    Mens čini da se Večernjakov čelnik Dražen Klarić, glavni urednik, voli naslikavat.

  • WL:

    hoće li moći i deca iz regiona?! lol