Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIGRANTI

U Opatovac stigla i 105-godišnja Afganistanka

105-godišnja afganistanka
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/11
27.10.2015.
u 13:45

Starica se trenutačno nalazi u centru da bi bila registrirana te kako bi joj bila pružena eventualno potrebna pomoć

U prihvatni centar u Opatovcu i dalje pristižu izbjeglice i migranti, među kojima je stigla i 105-godišnja starica iz Afganistana, potvrdio je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović.

Prema njegovim riječima, 105-godišnja Afganistanka u centar u Opatovcu stigla je oko podneva sa skupinom izbjeglica i migranta koji su u Hrvatsku iz Srbije ušli preko područja Bapske. Starica se trenutačno nalazi u centru da bi bila registrirana te kako bi joj bila pružena eventualno potrebna pomoć.

U opatovačkom prihvatnom centru u 13 sati bilo je oko 700 osoba koje će do kraja dana biti vlakom odvezene prema slovenskoj granici.

Od početka migracijske krize, u Hrvatsku je, prema podacima MUP-a do 9 sati u utorak, ušlo 263.407 migranata, od ponoći do 9 sati ušlo je 2013 migranata. 

Priljev izbjeglica koje preko područja Bapske ulaze u Hrvatsku zadnjih nekoliko sati je osjetno manji, rekao je prijepodne novinarima u Opatovcu glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj  Džigumović. "Međutim, to ne znači, ako je kamp sada prazan, da već u nekoliko sljedećih sati neće ovdje biti nekoliko tisuća ljudi", kazao je Džigumović.

Rekao je kako je u proteklih nekoliko dana priljev izbjeglica i migranata manji za oko 1000 do 2000 osoba.  "Hoće li se taj trend smanjenja nastaviti, ne znamo", kazao je Domagoj Džigumović i dodao da očito izbjeglica i migranata nema ni na srbijanskoj strani, u Berkasovu, jer da ih tamo ima, već ušle u Hrvatsku.

Najveći broj izbjeglica i migranata u Hrvatsku je ušao u prošlu subotu kada ih je preko Bapske prošlo 11.500.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> Frontex stiže na granicu Hrvatske i Srbije. Juncker: u Grčkoj i na zapadnom Balkanu povećati kapacitet za 100.000 migranata

Komentara 12

DU
Deleted user
14:07 27.10.2015.

vjerojatno ide studirat u švedsku

TE
TechnoCroat
14:40 27.10.2015.

I sad ce po planu njemacke naucit jezik, integrirati se u drustvo, naci posao... Neka joj je sa srecom, Wilkommen!

EK
EksilkroateTS
14:39 27.10.2015.

Stvarno neznam šta bi mi bez nje ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije