Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U Opatiji održan četvrti susret dječjih gradskih vijeća Hrvatske

14. prosinca 2008. u 14:15 9 prikaza

OPATIJA - Stotinjak mladih političara iz deset hrvatskih gradova u subotu je u opatijskom hotelu Adriaticu završilo četvrti susret dječjih vijeća Hrvatske. Cilj je postignut: tijekom druženja u petak i subotu međusobno su se informirali o aktivnostima i postignućima dječjih vijeća, a sklopljen je i sporazum o širenju mreža i budućem radu.

Žestoko protiv alkohola
Da je skup polučio uspjeh, potvrdila nam je i Sanja Škorić, tajnica opatijskog drušrva Naša djeca i edukatorica DGV-a.

– Razmjenjujući iskustva djeca su odraslima uputila jasnu poruku čime bi se htjela baviti i koje ih teme zanimaju – kazala je.

A tema je mnogo... Doznali smo to u kratkom razgovoru s troje malih gradonačelnika i vijećnika. U Malom Lošinju su se, izvijestio nas je dječji gradonačelnik Kristian Uremović, uhvatili u koštac s problemom alkohola nagovarajući mlade da ga se klone. Na nedavno održanom koncertu točili su samo bezalkoholna pića i, tvrdi Kristian, dokazali da se mladi i bez alkohola mogu zabaviti. U Zaboku su, pak, svoje djelovanje usmjerili na zdravstvo i žustro krenuli u opremanje dječjeg odjela nove bolnice.

– Želimo da pedijatrija bude šarena i vesela kako bi se djeca koja su prisiljena tamo ležati osjećala ugodnije i bolje – kaže Ana Vrgoć, dodajući da u Zaboku mnogo rade i na uređenju grada - rasvjeta, nogostupi...

Pokreću i odrasle
Odrasli ih, kažu, slušaju i cijene, a to nam je potvrdio Leon Žgarec Brajša, iz varaždinskog dječjeg vijeća, koje je zaslužno za projekt mjerenja težine školskih torba, predstavljen i u Saboru.

– Bez prave suradnje nas i odraslih ne bi ni bilo dječjih vijeća. Stoga svatko od nas mora biti uporan u onome što čini i mala karika da bi projekti uspjeli – smatra 13-godišnji političar iz Varaždina.

Dvodnevni skup, uz koji je organizirana i priredba u povodu opatijskog Dječjega dana, obilovao je zabavnim i obrazovnim programima.

Zagreb: Tomislav Tomašević sa suprugom, roditeljima i bratom
Iva Mertić Tomašević
Tko je izgledna prva dama Zagreba? Kada ga je tek upoznala, mislila je da Tomislav nije za vezu
CAMPGO Campers
PROMO
Hrvati prigrlili trend kampiranja