Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETARDE NISU IGRAČKE

U Omišu teško ozlijeđeno dijete, roditelj može biti kažnjen i s 3000 kuna

petarde
Borna Filić/PIXSELL
22.12.2020.
u 11:39

Djetetu je ozlijeđena šaka, a policija provodi očevid i utvrđuje sve okolnosti događaja.

Sa sezonom blagdana počinje i sezona petardi, a time i teških ozljeda zbog nestručnog rukovanja. O jednoj takvoj ozlijedi izvijestila je PU splitsko-dalmatinska, priopćivši da je 20. prosinca na području Omiša u poslijepodnevnim satima teško ozlijeđeno dijete koje je, kako su kazali u policiji, nestručno rukovalo zasad neutvrđenim pirotehničkim sredstvom.

Djetetu je ozlijeđena šaka, a policija provodi očevid i utvrđuje sve okolnosti događaja.

Ujedno i podsjeća da petarde nisu igračke jer mogu prouzročiti teške opekline i rastrgnuća. Najčešće je riječ o teškim ozljedama šaka i prstiju, lica i očiju. U policiji kažu i da je prema Zakonu o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja propisana kazna od 1000 do 3000 kuna kojom će se kazniti zakonski zastupnik djeteta mlađeg od 14 godina koje je uporabilo pirotehnička sredstva. 

Ključne riječi

Komentara 3

DO
domagoj1492
12:09 22.12.2020.

Implicirati da je to niska kazna ? Treba uvesti kamenovanje na trgu.

UM
Umjereni
12:17 22.12.2020.

Neki dan smo imali raspravu zbog zakona kojim se zabranjuju petarde za Božić pa su se krkani hvalili ovdje kako su stvorili zalihe i za to dobivali pluseve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije