Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
paintball

U Novskoj od jutra odjekivali zvuci pušaka

paintball (1)
Foto: Željko Gašparović/VLM
1/6
07.04.2013.
u 15:50

Tijekom igre igrači ne dolaze u fizički kontakt, rizik od eventualnih povreda je vrlo malen, a paintball pruža puno dobre adrenalinske zabave. Igra se u prirodi i na svježem zraku pa je i to razlog što ovaj sport ima puno poklonika

NOVSKA – Osnivanje \"Slavonske scenario paintball lige“ u Novskoj obilježeno je Prvim kolom natjecanja. Pozivu organizatora, Paintball kluba „Furyans“, na uređeni poligon za ratne igre, kod Novljanskog jezera, došlo je deset klubova iz cijele Slavonije, s područja Slavonskog Broda, Našica i Vikovaca.

Kako je rekao organizator Goran Mance igrat će se pet kola, svaki put u drugom mjestu.

U šumskom krajoliku, između potoka Novljančice i Novskog brda, od jutra su odjekivali zvuci pušaka markera koji ispaljuju kuglice s bojom. Igra je dinamična, sve se za neke dogodi brzo, budu pogođeni, a pogodak ne promakne pogledima sudaca i igrač mora napustiti poligon.

- Snaga nije bitna, već dobro taktiziranje, odlučnost i timski rad. Pravila sigurnosti u paintballu izuzetno su stroga, naglasio je Vedran Lazić, igrač. U ekipama ima i žena, a sve više i djece.

- Ovo je siguran sport kad se igra po pravilima. Igrači obavezno nose zaštitnu opremu, specijalno dizajniranu masku koja ih štiti od eventualnog udarca kuglice, kazala je Darka Turjak, iz Markovaca kod Našica. Ona je u Paintball klubu “Mad Cow“ skoro pet godina. Naglašava kako tijekom igre igrači ne dolaze u fizički kontakt, rizik od eventualnih povreda je vrlo malen, a paintball pruža puno dobre adrenalinske zabave. Igra se u prirodi i na svježem zraku pa je i to razlog što ovaj sport ima puno poklonika.

- Osim sportsko natjecateljskog, paintball je našao svoju rekreativnu primjenu kroz „team building“ programe. Imamo sve više upita i dolazak uposlenika tvrtki na naše poligone, kako bi potaknuli timski rad i natjecateljski duh, izjavio je Igor Kraljik Kovačik iz Jelisavaca, te najavio, završnicu natjecateljskog dijela lige u Vikovcima, početkom rujnu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije