Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETVRT DETELINARA

Grafit mržnje uperen protiv Hrvata i Albanaca u Novome Sadu

Foto: Google Maps
03.09.2019.
u 17:44

Prije nekoliko dana u drugoj novosadskoj četvrti pojavili su se neonacistički i antisemitski grafiti

Veliki grafit mržnje „Ubij Hrvata da šiptar nema brata“ ispisan je na objektu u novosadskoj četvrti Detelinara, javio je u utorak portal „021.ris“.

Grafit ispisan bijelim slovima nalazi se na prizemnom objektu koji služi kao trgovina, a kako navode stanari okolnih zgrada, nije prvi put da se na ovom zidu pišu grafiti, ali je prvi ovakvog sadržaja.

Građani su za „021.rs“ ispričali da na okolnim zgradama ima dosta navijačkih grafita, ali ovakvih poruka mržnje nema i da je netko ciljano ovo pisao da bude vidljivo jer veliki broj ljudi prolazi tim putem radi nekoliko prodajnih objekata u tom dijelu Detelinare.

Fotografiju grafita mržnje portal je proslijedio Gradskim službama Novoga Sada i oko 14 sati je javljeno da je grafit prebojan.

Portal podsjeća da su se prije nekoliko dana u četvrti Satelit pojavili neonacistički i antisemitski grafiti, koji su po nalogu inspekcije također prekriveni novom bojom.

Ključne riječi

Komentara 6

ST
stric2
18:25 03.09.2019.

...riješili su oni Hrvate sa toga dijela teritorija još 1991-e...

Avatar navijač
navijač
18:25 03.09.2019.

Šta Pupi kaže na to ?

CR
CroZrakomlatNo1
18:49 03.09.2019.

Hrvati smo najstariji narod na Balkanu! Nas je Bog sebi izabrao za svoj narod! Nas jezik, nasa vjera, nasa kultura...to dokazuju!!!! Zato NITKO nema pravo da se prema nama tako ponasa!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije