Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liječenje kroničnih bolesnika

U Novom Marofu i Klenovniku gasi polikliničko-konzilijarna zdravstvena zaštita

Specijalan bolnica Novi Marof
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
17.03.2020.
u 16:46

Na lokaciji u Varaždinu posao je reorganiziran na način da se polikliničko konzilijarna zdravstvena zaštita također svodi na minimum

U dvjema službama za liječenje kroničnih bolesnika – Službi za liječenje kroničnih bolesnika i palijativnu skrb Novi Marof i Službi za liječenje plućnih bolesti i TBC-a Klenovnik, u kojima se liječe pacijenti koji su iznimno rizična populacija u slučaju zaraze koronavirusom, s današnjim danom u potpunosti se gasi polikliničko-konzilijarna zdravstvena zaštita. Najavio je to ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić. Na tim lokacijama zatvaraju se specijalističke ambulante, neće se provoditi ambulantna fizikalna terapija i drugi dijagnostičko terapijski postupci, kako ne bi došlo do širenja zaraze upravo među visokorizičnom populacijom.

Na lokaciji u Varaždinu posao je reorganiziran na način da se polikliničko konzilijarna zdravstvena zaštita također svodi na minimum.

– Prelazimo samo na zbrinjavanje hitnih bolesnika. Zbrinjavat ćemo isključivo one bolesnike koji zahtijevaju hitnu i neodgodivu zdravstvenu skrb, na jednaki način kao i do sada. Naši djelatnici dobili su zadatak kontaktirati ponaosob svakog naručenog pacijenta, kako bi točno provjerili da li se određena pretraga ili pregled mogu privremeno odgoditi, a sve u interesu očuvanja njihovog zdravlja kao i zdravlja bolesnika koji leže u bolnici te u konačnici našeg zdravstvenog osoblja – rekao je ravnatelj Kudelić, osvrnuvši se i na primjer Italije u kojoj se pokazalo da je zdravstveni sustav jedan od ključnih faktora u regulaciji brzine širenja zaraze koronavirusom.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije