Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vandalizam u Karlovcu

U noći na subotu, manijaci na 30-ak vozila u centru grada izbušili gume

Karlovac: Probušio gume na tridesetak automobila
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/14
05.12.2015.
u 16:10

Šteta na vozilima veća je od 30.000 kuna.

Užaš, očajan sam. Jedva spajam kraj s krajem i sada ovaj trošak! Uopće ne znam kako ću i od kuda naći novac da zamijenim gume - očajan je bio Karlovčanin Dražen Profozić kada je jutros izišao iz stana na Mažuranićevoj obali i došao do svog automobila. Užasnuo se kada je vidido da s automobilom ne može nikuda jer mu je netko nožem izbušio gume.

Pod okriljen noći neki su vandali ili tek jedan manijak, večernju zabavu odličuli provesti tako da ljudima stvarju štete; ne birajući marke vozila, noževima su bušili gume, po jednu, uglavnom dvije na čak tridesetak vozila.

Dragica Stipanović također je bila šokirana kada je vidjela da je guma i na njenom automobilu izbušena. Ujutro ju je zamijenila, ali očajna je i ljuta, jer ne može vjerovati da nekom 'bolesniku' može pasti na pamet da napravi tako nešto.

- Tijekom jutra dobili smo prijave 22-je građana koji su prijavili da su im gume izbušene na njihovim automobilima, zatim na četiri autobusa i na jednom kombi vozilu i na u Vranyczanijevoj ulici, na Mažuranićevoj obali i u Ulici kralja Tomislava. U tijeku je kriminalistička obrada, kako bismo utvrdili krivce za ovo djelo. U svakom slučaju, ukoliko je netko od građana nešto vidio ili primijetio što bi nam moglo pomoći u istrazi, neka slobodno informaciju javi PU karlovačkoj - kazala nam je Andreja Lenard, glasnogovornica PU karlovačke koja dodaje kako je ovo prvi puta da se policiji javilo tako puno građana s izbušenim gumama na automobilima. Po prijavama od subote ujutro, materijalna šteta je veća od 30.000 kuna.

Naime, obzirom da je riječ o zimskim gumama, štete po automobilima, obzirom da su izbušene po jedna, najviše dvije gume, iznosi minimalno tisuću kuna. Na nekim automobilima i više, obzirom da će vlasnik morati mijenjati i čitav kotač.

>> Naša djeca će u vrtić morati na drugi kraj grada
 

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
17:44 05.12.2015.

U noći na subotu, domoljubni zavičajski bušači na 30-ak vozila u centru grada izbušili gume

CH
chemica
16:39 05.12.2015.

Nadrogirane ili oblijane živine. Samo takve nisu u stanju pojmiti da se i za manje može pokupiti metak. Da jednog ulovim, mora biti opako prikraćen pameću ako misli da ću zvati policiju. Pozvat ću samo hitnu, ali u ime ljudskosti, ništa više. No, "okliznul" se dečec. I to nekoliko puta. Na nož ili nekakvu letvu, što mi je već prvo došlo pod ruku.

RO
rotterdam49
19:22 05.12.2015.

kakav je ovo naslov? znali pisac ovog teksta sto znaci pojam manijak? prije je mi se cini da je ovo vandalski cin pojedinca ili grupe mladica koji su vijerovatno pod utjecajem alcohola izvrsili ovo djelo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije