Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKORD

U Njemačku ove godine stiže 600.000 azilanata

Azilanti
Foto: Reuters
14.08.2015.
u 08:00

Jedan od koraka za ublažavanje nastalog stanja jest i obeshrabrivanje potencijalnih tražitelja azila sa zapadnog Balkana

Njemačka će savezna vlada sljedećeg tjedna iznijeti novu procjenu broja migranata koji će stići u tu državu. Dosadašnja je procjena bila oko 450.000, no od lipnja je pritisak migranata pojačan, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Thomas de Maizière.

– U pregovorima smo s nekoliko naših država o donošenju nove prognoze o broju migranata koje će trebati smjestiti. Riječ je o sasvim novoj prognozi – rekao je de Maizière. Njegov kolega iz savezne države Bavarske bio je i konkretniji – u Njemačkoj se očekuju 600.000 tražitelja azila! Za tu njemačku državu poseban je problem što, po navodima bavarskog sindikata policije, organi reda nemaju dovoljno djelatnika za prihvat i obradu migranata koji na to područje svakodnevno ulaze iz Italije, Austrije i Češke. U Njemačkoj je najviše azilanata bilo 1993. (405.000) u vrijeme agresije na Hrvatsku i BiH.

Sada su, pak, te mjere usmjerene prema građanima zapadnog Balkana koje se putem medija obeshrabruje od traženja azila, a Njemačka se sprema deportirati 94.000 ljid s Balkana. Ne želi im odobriti azil prema ekonomskim osnovama.

>>Matematičar iz Sirije: Kroz Srbiju prema EU kreće pet milijuna ljudi!

>>'Mnogi bi se iznenadili kojom brzinom azilanti uče naš jezik'

Komentara 12

GG
Gerard Gale
09:04 14.08.2015.

To nisu azilanti nego okupatori

CI
cicibela
08:50 14.08.2015.

Jesu li već izgradili i rezervate za domoroce?

VM
vojislav.miljevic
11:06 14.08.2015.

Ocekuje se jos oko 2-3 milijuna Sirijaca tjekom ove i iduce godine da ce proci preko Balkana za Njemacku i Francusku i Svedsku...puni se Evropa smecem,bice kriminala,silovanja,ubojstava...a nevladine udruge optuzuju evropu da nije mnogo liberalna,smijesno do bola!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije