Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TERORIZAM

U Njemačkoj uhićena trojica pripadnika al-Qa'ide

Njemačka
afp
29.04.2011.
u 17:57

Vlasti nisu otkrile detalje za što ih se sumnjiči. Mediji spekuliraju da su planirali veliki teroristički napad u Njemačkoj.

Njemačka policija uhitila je danas tri osobe za koje sumnja da pripadaju al-Qa’idi. Mediji spekuliraju da su planirali veliki teroristički napad u Njemačkoj. Jedan je njemački dužnosnik rekao CNN-u da su teroristi uhićeni u Dusseldorfu i Essenu. Njemački mediji navode i kako je kod uhićenih pronađena veća količina kemikalija za izradu eksploziva. Trojka bi se u subotu trebala pojaviti pred saveznim sudom u Karlsruheu.

Uhićenjem ovih osumnjičenika izbjegnuta je “konkretna i skora” prijetnja, potvrdio je njemački ministar unutarnjih poslova Hans-Peter Friedrich.

Grupa je praćena još od 15. travnja. Prema ZDF-u riječ je o njemačkim državljanima, dok Bild pretpostavlja da su uhićeni Marokanci.

Magazin Der Spiegel navodi kako je jedan član grupe bio na prekomorskoj obuci.

U Njemačkoj je u studenom dignut stupanj uzbune od terorističkog napada nakon što su američke vlasti upozorile na plan al-Qa'ide da u Njemačkoj, Velikoj Britaniji i Francuskoj poduzme napade po uzoru na onaj u Mumbaiju.

Ključne riječi

Komentara 8

KO
kolovoz
18:28 29.04.2011.

njemacke vijesti javljaju tri uhicenja u duesseldorfu

RI
Riznica
18:59 29.04.2011.

Na Kubi su Avganistanski cobani, taxisti, prodavaci cilima i 14 godisnjaci bili Al-kaida ... Valjda su im ovi nesto kvalitetniji..

ST
Stockholm
00:50 30.04.2011.

Joke of the century: \"islam religija mira\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije