Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STROGI ZAKONI

Mladić unajmio stan i nakon nekoliko dana ostao bez njega!

Euri
Dusko Jaramaz/PIXSELL
16.11.2020.
u 09:33

Tražeći stan u Nürnbergu, 21-godišnjak je slagao kako je liječnik u bolnici te da ima plaću veću od 6000 eura

Da stan u Njemačkoj ne može iznajmiti svatko, dobro je poznato, a kako bi došao do željenog mjesta za stanovanje jedan se mladić pretvarao da je liječnik internist.

Tražeći stan u Nürnbergu, 21-godišnjak je slagao kako je liječnik u bolnici te da ima plaću veću od 6000 eura.

U stan se uselio prošloga ponedjeljka, no stanodavcu njegova priča nije bila baš uvjerljiva. Sam je izvršio temeljito istraživanje i došao do saznanja da mladić ne radi u navedenoj bolnici, piše Fenix magazin.

Vlasnik stana tada je obavijestio policiju.

– Tijekom daljnjih istraga pokazalo se da je navodni ugovor o radu krivotvorina. Osim toga, 21-godišnjaka se već nekoliko puta prijavljivalo zbog sličnih kaznenih djela i ne može dokazati prebivalište u Njemačkoj. Mladić sada mora odgovarati za, između ostalog, sumnju na prijevaru s iznajmljivanjem, krivotvorenje dokumenata, kršenje zakona o oružju i lažnog predstavljanja – priopćila je policija u petak.

 

Ključne riječi

Komentara 4

PU
paul-umpe
10:12 16.11.2020.

joj sto pisete gluposti. pa tko danas u dojclandu moze dobit stan bez 3 platne liste

SI
sisavac
11:41 16.11.2020.

a otkud je uvaženi 'doktor'? nekako mi priča jako vuče na naše ljude. kod nas bez diplome možeš biti profesor 20 godina, liječnik 10 godina... nije da toga nema i na zapadu, ipak su oni majstori u tome, al oni traže potvrde od tijela koja su izdala dokumente. kod nas i slaba kopija prolazi.

Avatar comparator
comparator
09:56 16.11.2020.

To je pravi zakon ! Kod nas je na primjer bilježnik jasno primio na znanje lažno predstavljanje u smislu ovlasti podnositelja ugovora i nije reagirao i odbio upis ugovora kao nedjelo. Imam dokaz !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije