Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okolica Vojnića

U nekoliko su minuta ostali bez krova, auta, garaže, traktora...

nevrijeme
Dominik Grgurić/pixsell
13.09.2010.
u 09:48

U noći na petak stanovnici dijelova Vojnića i okolice ostali su bez krovova, uništene su ceste, automobili i strojevi. Stradao je i Lovački dom Muljava.

U nekoliko minuta ostali smo bez auta, traktora, garaže, krova... Prihoda nemamo. Ne znam što ćemo i kako ćemo, kroz suze je, tiho, gotovo šapćući, prozborila Nevenka Mihajlović iz Kuplenskog, klizeći pogledom po uništenom imanju. Jako olujno nevrijeme, koje je u noći na petak zahvatilo vojnićko područje, čupalo je stabla, skidalo krovove, pa čak i rušilo manje objekte, poput njihove garaže, koja se jednostavno “složila” na Opel Corsu i traktor, građu, bačve...

 Nevenka i suprug Miloš pričaju da je oko 23 sata počela jeziva oluja kakvu prije nisu doživjeli, svojevrsna pijavica, s jakom kišom i tučom, praćena grmljavinom. Nestalo je struje, pa su tek kad je svanulo vidjeli bez čega su sve ostali.

 – A kuću smo za Uskrs obnovili – prisjeti se Nevenka, ponavljajući da ne zna kako će sve uništeno popraviti.

 Drvo na krov, zid na cestu

 Ne znaju ni Miloš i Ljubica Kovačić, s ukupno 2.000 kuna mirovine, kojima je veliko stablo duda palo na krov kuće, drugo na sjenik, borovi u dvorište, vinova loza pored kuće, a zid na cestu. – Sve to zbilo se u nekoliko minuta – priča Miloš, koji se, baš kao i susjedi, nada da će Općina pomoći u saniranju posljedica nevremena, “jer je zamjenik načelnika došao, iako ništa nije obećao”.

 I dok je njima više štete napravio vjetar, na području Radonje divljala je bujica, noseći sve pred sobom, zatrpavajući blatom i kamenjem ceste. Prometnica za Petrovac toliko je oštećena da je zatvorena. Podno tog vrha, u Lovačkom domu Muljava, priča voditelj Boris Jarnak, nosila je škrinju sa sladoledom, mostove, kontejnere, drvene stolove od 150 kg, uništila stazu za osobe s invaliditetom, potrgala ogradu pa su pobjegle srne... Štetu još zbrajaju.

 Srećom, nema stradalih

 Oštećenja električne mreže, unatoč kiši koja nije prestajala, uklanjale su jučer ekipe Elektre, koje su, baš kao i interventne službe, promptno izašle na teren. – DVD Vojnić i djelatnici Komunalca odmah su počeli uklanjati drveće i nanose s cesta. Sreća u nesreći je što nitko u nevremenu nije ozlijeđen – rekao je, obišavši stradalo područje, Martin Barić, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Karlovac.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar zanusi13
zanusi13
14:45 13.09.2010.

Ja pomislio neka nova Oluja...

Avatar Nikica Velikovski
Nikica Velikovski
10:57 13.09.2010.

Na tom prostoru se često dogode vremenske nepogode, ali se o njima rijetko piše...

TN
tamo-neka
13:49 13.09.2010.

...naravno, kad o tim prostorima država \"posebno skrbi\" pa mora skrivati da ne izađe po novinama, u slikama i riječima veličina te ekstra brige...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije