Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Mihaljević:
Povratak na članak

U našoj je bolnici sve elektronički, čak se i vizita obavlja s računalima

Sobe imaju jedan krevet, a pacijent hranu naručuje iz nekoliko izvrsnih restorana

Komentari 3

Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:24 06.07.2015.

Nasi lijecnici rade nadzirani na nizoj funkciji u Emiratima kojima smo se nekad smijali. To nam sve govori gdje smo I koliko je nase obrazovanje "priznato" u svijetu (ukljucujuci I Emirate) a sada mi nastavimo I dalje falsificirati diplome, prodavati ispite I raditi plagijate od magisterija I doktorata za lokalnu upotrebu, vani se vec sve zna o "Hrvatskoj kvaliteti". Zagrebacko sveuciliste je sada rangirano na 726 mjestu (QS University Ranking) I neprestano pada zadnjih 25 godina od kada smo uveli "demokraciju".

VL
NE
nepoznatinetko
19:07 06.07.2015.

I kod njih to možda funkcionira. Kod nas ide ovako: moja doktorica već tjednima muku muči sa sustavom, dijelom i zbog slabog signala za internet. Zbog toga često ne može raditi i satima, a i kad radi, radi sporije i ne može povremeno do podataka o pacijentima. Zadnji put nisam donijela stare nalaze (jer tko nosi papire od prije godinu dana o pretragama koje nemaju veze s onim zbog čega ste došli, a koje ona treba ionako imati u računalu?), pa smo se pokušavale obje prisjetiti kad je što točno bilo i kako je prošlo, kolika je bila ova ili ona vrijednost. Trebalo nam je sat vremena da riješimo nešto što inače traje 10 minuta. Nisu ovo Emirati, nemojte nas deprimirati tim pričama, kad smo stoljećima daleko od puno nižih razina.

VL
DU
Deleted user
15:45 07.07.2015.

Tomislav Mihaljević !? Nisam mjerodavan procjenjivati njegove stručne sposobnosti i znanje, ali mogu napisati nešto o njegovim moralnim i ljudskim osobinama. Dotični gospodin je najbolji dokaz tvrdnje trenutačnog predsjednika Vlade RH Z.M. da su u Domovinskom ratu sudjelovali siromašni ii i manje obrazovani. Mihaljević, ''miran dečko s Tuškanca'' kako je svojedobno predstavljen u jednom medicinskom časopisu, izdanak ugledne zagrebačke obitelji, nije siromašan i neobrazovan, a onda je i logično da nije sudjelovao u Domovinskom ratu ni na koji način. Štoviše u listopadu 1991.godine, u vrijeme kad je već bio liječnik, a rat u Hrvatskoj poprilično uzeo maha, odlazi u Beč ''učiti njemački jezik tri mjeseca'', a zatim nastavlja profesionalnu karijeru u inozemstvu zahvaljujući vezama koje ima on osobno i njegova obitelj. Dakle, u svakoj ozbiljnoj državi takvo ponašanje ne bi bilo moguće i bilo bi sankcionirano. Bilo bi lijepo od dr. Mihaljevića da se pokrije ušima i ne naslikava se po novinama jer možda i jest vrhunski stručnjak u području kojim se bavi, ali je kao osoba g…o od čovjeka. Da mi život i zdravlje ovisi o dr. Mihaljeviću, s gađenjem bih odbio njegovu uslugu, čak i kad bih ju mogao platiti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.