Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bombaški napadi

U napadima militantnih islamista u Nigeriji ubijeno 63 ljudi

jalalabad (1)
AFP/PIXSELL
05.11.2011.
u 16:58

U serijama bombaških i oružanih napada koje su u petak izveli pripadnici islamističke skupine Boko Haram u gradu Damaturu na sjeveroistoku Nigerije, ukupno je poginulo 63 ljudi.

Prema izvješću Crvenog križa, u serijama bombaških i oružanih napada koje su u petak izveli pripadnici islamističke skupine Boko Haram u gradu Damaturu na sjeveroistoku Nigerije, ukupno je poginulo 63 ljudi, prenosi BBC News.

U napadu koji je počeo oko 18.30 i trajao svega oko sat i pol vremena, bombe su pogodile nekoliko meta uključujući crkve i sjedišta državne policije. To je nagnalo lokalno stanovništvo da napusti svoje domove i uputi se u nepoznato.

Također je potvrđeno da su lokalne bolnice zaprimile velik broj ranjenih, a broj ozlijeđenih se tek treba utvrditi.

Ozloglašena islamistička skupina Boko Haram priznala je odgovornost za posljednje napade te najavila kako ne namjerava odustati od terorističkih akcija sve dok službena vlast ne prestane progone njihovih pristaša.

Boko Haram u prijevodu znači 'Zapadnjačka edukacija je zabranjena' i bori se za osnivanje islamističke države.

Komentara 387

ST
Startrack
22:06 05.11.2011.

Mi dobro znamo razliku izmedju ekonomsko-mafijaskih napada i islamsko teroristickih.

OB
-obrisani-
01:30 06.11.2011.

koji ti je taj ?

OB
-obrisani-
20:43 05.11.2011.

a šta znači Lord Resistance Army ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije