Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAKOŠTANE Suđenje se osobito prati u Gotovininu kraju

U najboljem slučaju Gotovina će proći kao Blaškić

Gotovinina teta u suzama
import
11.03.2008.
u 19:28

Većina mještana Pakoštana pratila je u utorak  TV prijenos suđenja trojici hrvatskih generala, među kojima je i njihov sumještanin Ante Gotovina. No višesatni, pomalo i dosadni tijek rasprave raspršio je veću pozornost, tako da se u kafićima u središtu mjesta uz dnevni tisak i jutarnju kavu više raspravljalo o suđenju nego što se ono intenzivnije pratilo. Iako su sjedile za stolom točno ispod televizora, dvije žene u jednom kafiću kazale su nam kako uopće ne slušaju o čemu se priča.

Čista namještaljka
Na drugom kraju trojica mladića igrala su biljar, no jedan njihov sumještanin, koji je odbio predstaviti se, kazao nam je kako je suđenje čista namještaljka.
Isto je kao i brojna prethodna haaška suđenja, posve je politički obojeno. Osobno očekujem da general Gotovina bude oslobođen, no iz dosadašnje prakse tog suda držim kako je najbolje što može očekivati da prođe kao Tihomir Blaškić.

A to znači da dobije kaznu u visini vremena provedena u pritvoru  istaknuo je taj Pakoštanac koji je procijenio da Ante Gotovina izgleda mirno i optimistično. U drugom mjesnom kafiću petorica muškaraca vrijeme su kratila igrajući karte te s "jednim uhom" slušajući ton s upaljenog TV-a.

Jedan od njih, koji je rekao da se zove Roko, kazao nam je da mu je žao što se događa hrvatskim generalima te da je siguran kako će znati obraniti državne interese.  Naravno da je to političko suđenje jer Haaški sud mora osuditi nekoga od istaknutih ljudi hrvatskoga državnog i vojnoga vrha  drži Roko.

Nije kod kuće
Inače, jučer smo pokušali doći i do generalova brata Bore Gotovine, no nismo ga zatekli kod kuće. Navodno su mu njegovi odvjetnici zabranili javne istupe. I teta Ante Gotovine Marija Miočev (75) pratila je početak suđenja svome nećaku. Kazala nam je da kuka i plače otkad je Ante uhićen.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije