Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na plaži Borik

U moru kod Rovinja utopio se svećenik: 'Isticao se skromnošću i dobrotom'

Pronađeno tijelo u moru u Zadru
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
10.07.2020.
u 16:48

Djelatnici Hitne bezuspješno su ga oživljavali 50 minuta

Na području Rovinja u srijedu su zabilježena dva slučaja utapanja. Jedan od njih je 74-godišnji svećenik iz Kanfanara Josip Zović.

Kako javlja Glas Istre, utopio se oko 16 sati na plaži Borik na kojoj se svakodnevno kupao. Djelatnici Hitne bezuspješno su ga oživljavali 50 minuta.

Vijest o njegovoj smrti pogodila je stanovnike Kanfanara, a bio je poznat i voljen u svim župama u kojima je službovao. 

"Mi koji ga poznajemo godinama znamo da se radi o jednom izvanrednom svećeniku koji se isticao uvijek svojom skromnošću, jednostavnošću, a povrh svega dobrotom. Svi ga tako prepoznaju u svim župama u kojima je djelovao. Sigurno da će nam puno nedostajati njegova dobrota, smirenost, jednostavnost i skromnost. Svima je nastojao biti od pomoći i služiti", prisjetio se svog prijatelja i kolege rovinjski svećenik, monsinjor Vilim Grbac za Glas Istre. 

Ključne riječi

Komentara 17

DM
drazen.muhvic
17:39 10.07.2020.

Ono kada u opisu pokojnika, njegovog djelovanja i života imaš sukob interesa. Mislim ono, o njemu sve najljepše govori njegov višegodišnji poslovni partner?!

SV
svitilnik
18:15 10.07.2020.

Utopil se hrvatski čovjek a hrvatski jugoslaveni uživaju. Lijepo ste si počeli opet dizat glave, samo bojim se da to nije previsoko. Znate onu od Gundulića, tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje. Čije je vrijeme došlo, uvidimo....

DU
Deleted user
23:53 10.07.2020.

Plaža Borik......jel to tamo dje je Gotovina operirao pa kad su ga ukebali zbriso za francusku i prijavio se u legiju stranaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije