Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Italija

U Milanu uhićena osoba osumnjičena za napad na muzej u Tunisu

muzej Bardo
Foto: Reuters/PIXSELL
20.05.2015.
u 11:05

Riječ je o Abdel Majid Touilu koji ima 22 godine, marokanski državljaninu, koji je uhićen sinoć u mjestu Gaggiano pokraj Milana, obznanila je danas talijanska policija.

Talijanska policija objavila je danas da je pokraj Milana uhitila osobu osumnjičenu za sudjelovanje u terorističkom napadu na muzej Bardo u Tunisu u ožujku ove godine kada su ubijene 24 osobe.

Riječ je o Abdel Majid Touilu koji ima 22 godine, marokanski državljaninu, koji je uhićen sinoć u mjestu Gaggiano pokraj Milana, izjavila je danas talijanska policija. Uhićen je na osnovu međunarodne tjeralice koju su objavile tuniske vlasti. Uhićena osoba ušla je u Italiju bez dozvole boravka.

Teroristički napad na muzej Bardo u Tunisu izvršen je 18. ožujka 2015. godine. Poginule su 24 osobe, od kojih 21 turist, među kojima i četvero Talijana, jedan pripadnik snaga sigurnosti i dvojica terorista te je ranjeno 45 osoba. To je bio teroristički napad s najviše poginulih u Tunisu. Tuniski ministar unutarnjih poslova Najem Gharsalli izjavio je tada kako su za napad na muzej Bardo odgovorni džihadisti brigade Okba Ibn Nafaà, povezane s Al-Qaedom, na čelu koje je alžirski džihadist Lokman Abou Sakhr, koji je kasnije u jednoj protuterorističkoj akciji ubijen. Uhićene su 23 osobe osumnjičene za sudjelovanje u terorističkom napadu, a sada je jedna uhićena u Milanu.

>> Napadači u muzej u Tunisu mirno ušetali s kalašnjikovima, jedan je srednjoškolac

Komentara 1

BF
bf2
12:09 20.05.2015.

Živjela usiljena multikulturalnost! Hajdemo svi zaklopiti oči i pretvarati se da ne postoji problem muslimanske emigracije u Europi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije