Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet SAD-u

U Milanovićevoj pratnji bit će ministri Mornar i Varga

Zoran Milanović i Vedran Mornar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
25.09.2014.
u 17:30

Podsjetimo, premijer Milanović prilikom posjeta SAD-u posjetit će vodeće američke IT tvrtke: Microsoft, Cisco, Oracle, HP i IBM. Sastat će se i s hrvatskom zajednicom u Seattleu

U pratnji premijera Zorana Milanovića koji će od 28. rujna do 4. listopada boraviti u radnom posjetu SAD-u bit će ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar i ministar zdravlja Siniša Varga, priopćili su iz Ureda predsjednika vlade. 

 – U izaslanstvu Vlade Republike Hrvatske bit će i Tomislav Saucha, predstojnik Ureda predsjednika Vlade, Nikola Jelić, glasnogovornik Vlade, veleposlanik Neven Pelicarić, savjetnik predsjednika Vlade za vanjsku politiku i Spomenka Rakušić, savjetnica predsjednika Vlade za gospodarstvo – dodaju u priopćenju.

Podsjetimo, premijer Milanović prilikom posjeta SAD-u posjetit će vodeće američke IT tvrtke: Microsoft, Cisco, Oracle, HP i IBM, a sastat će se i s hrvatskom zajednicom u Seattleu.

– Tijekom i po završetku najavljenih sastanaka predsjednika Vlade Zorana Milanovića s čelnicima spomenutih kompanija, predstavnici zainteresiranih hrvatskih državnih institucija i kompanija održat će niz paralelnih radnih sastanaka i stručnih prezentacija s predstavnicima i stručnjacima navedenih IT kompanija. Na njima će sudjelovati, s hrvatske strane, Joško Klisović, zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, Darko Parić, pomoćnik ministra uprave Republike Hrvatske, Damir Novinić, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost, Tatjana Prenđa Trupec, ravnateljica Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Zvonimir Stanić, ravnatelj CARNet-a, Ivan Marić, zamjenik ravnatelja SRCE-a, Ozren Pezo, pomoćnik ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje za informacijsku tehnologiju, Marija Vukelić, izvršna koordinatorica službe za privlačenje investicija i Hrvoje Somun, predsjednik Uprave APIS IT-a – napominju iz Ureda predsjednika Vlade. 

U priopćenju Ureda predsjednika Vlade objavljen je i raspored sastanaka premijera Milanovića. Možete ga pogledati na internetskim stranicama Vlade Republike Hrvatske.

>> Milanović s delegacijom prvo ide u posjet Microsoftu u Seattleu

Komentara 9

Avatar ANALFABETAFOB
ANALFABETAFOB
20:28 25.09.2014.

ćek malo...tko je tu lud?...mornar mi se čini super lik, ali....kaj se ne ide zbog gospodarstva, poduzetništva i ekonomije?....ili se ide prodavat fakultetsko meso sa FER-a?...mislim....ovaj milanović je tako nezamisliv intergalaktički ekspertni strateg....ili mu fali cijela šumarija dasaka u tintari?

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
08:28 26.09.2014.

Milanović se stvarno okružio sa ''ekspertima''... A u hrvatskoj zajednici nema što tražiti... Bolje mu je da posjeti neku, sebi svjetonazorsku bližu, zajednicu...

MA
malimiš00
18:12 25.09.2014.

Milanoviću ti se samo šetkaraš okolo na naš račun. sdpovci bome ste nas dobro zeznuli,nadam se da više nikada nećete dobit priliku da dođete na vlast i iskreno se nadam prijevremenim izborima!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije