Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Običaji

U Međimurju će se obilježavati Dan europske kulturne baštine

kustosi
Ivica Beti/VLM
27.02.2012.
u 10:42

Središnja manifestacija bit će ove će godine u Domašincu, na temu običaja sestrinstva, koji će na taj način biti spašen od zaborava

Muzej Međimurja osmislio je novu muzejsku i kulturno-turističku manifestaciju. Međimurska županija ove će godine početi s obilježavanjem 23. rujna, Dana europske kulturne baštine. Muzej će u suradnji s Općinom Podturen i OŠ Podturen organizirati javno predstavljanje pučkog sakralnog spomenika Kalvarija u Podturnu.

Muzej Međimurja odabrao je i teme za ovogodišnju akciju "Mali školski kustosi". U povodu Međunarodnog dana muzeja predstavit će se mali kustosi šest međimurskih osnovnih škola. OŠ Domašinec prikazat će običaj sestrinstva u Domašincu, OŠ Podturen brode na Muri, OŠ Strahoninec vršidbu žita cepima, OŠ Sveti Juraj na Bregu obradit će crkvu sv. Jurja, OŠ Kuršanec koritare, a III. OŠ Čakovec posvetit će se dr. Vinku Žgancu, čuvaru međimurske kulturne baštine.

Središnja manifestacija bit će ove će godine u Domašincu, na temu običaja sestrinstva, koji će na taj način biti spašen od zaborava.

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

VI
Vito
08:00 28.02.2012.

U Međimurju će se obilježavati Dan europske kulturne baštine U Zagrebu će se danas u gradskoj skupštini obilježavati Dan ercegovnačke kulturne baštine milan bandić će moždadoći do riječii tako ponovo obilježiti Dan ercegovnačke kulturne baštine

MO
mojzagi
14:01 29.02.2012.

A u Varazdinu su otvorena radna mjesta -3 zaposlena u galerijskom centru imaju 5 savjetnika koji nadziru tu trojicu, kakav paradoks i gradonacelnik to odobrava pa nismo vise u komunizmu, tu ih trebaju biti najvise 2 zapsljena a ostali icii tamo gdje su produktivni ili--zbogom-- pa gdje je tu Milanovic ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije